Νάξος. Ταβέρνα χρεώνει και τη ζωντανή μουσική...

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ακούσουμε φέτος το καλοκαίρι. Μολονότι η Μύκονος είχε την τιμητική της, όπως και 1-2 νησιά όπου νοίκιαζαν ακόμα και τις ταράτσες  (για να θυμηθούμε πώς ήταν ο τουρισμός τη δεκαετία του ’50), το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίστηκε στην όμορφη Νάξο.

Εκεί λοιπόν, μια ταβέρνα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μέσο λογαριασμό ανά πελάτη, αποφάσισε να χρεώσει ακόμη και τη ζωντανή μουσική. Πόσο; 2,5 ανά άτομο.

Ειδικότερα, δύο πελάτες κλήθηκαν να πληρώσουν 58,50 ευρώ, με την απόδειξη (συγγνώμη, το δελτίο παραγγελίας) να γράφει επιπλέον χρέωση 5 ευρώ για τη ζωντανή μουσική(!)

Διαβάστε ακόμη: Η γερακίνα και το ξενοδοχείο στη Νάξο

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρεώσει κάποιος τη ζωντανή μουσική, αρκεί βέβαια να έχει ενημερώσει στο μενού, σε ευδιάκριτο σημείο, για την ιδιότυπη αυτή χρέωση (transparency – διαφάνεια). Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο κουτοπόνηρος εστιάτορας είναι ένας ακόμη κακός επαγγελματίας (ο οποίος συν τοις άλλοις φοροδιαφεύγει). 

Πριν από λίγα χρόνια πήγε να δημιουργηθεί στη Ρόδο ένα «παρατηρητήριο παραπόνων», που θα κατέγραφε όλα τα παράπονα των τουριστών. Μάλλον δεν ευδοκίμησε…  

Κάποια στιγμή ωστόσο πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά, διότι αυτοί οι κακοί επαγγελματίες αμαυρώνουν την εικόνα του τουριστικού προϊόντος του κάθε προορισμού, πλήττοντας εντέλει και τους σωστούς επαγγελματίες.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia