Ο Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University.

Εχει συγγράψει τα βιβλία:
◎ ''Μάρκετινγκ Εστιατορίου"
◎ ''Γνωστά Ονόματα, Άγνωστες Ιστορίες 1,2,3''
◎ ''Ποιος Γελάει Τώρα'' 
◎ ''Παράπονα Πελατών''
◎ ''Ιστορίες Τεσσάρων Τροχών''
◎ ''Super Flops''
◎ ''Επιχειρείν αλά ελληΝΙΚΑ!''
◎ "Είναι τρελός ο Εφευρέτης"
◎ ''Δημόσιες Σχέσεις''
◎ "Τουριστικό Μάρκετινγκ"
◎ "Υποδειγματική Εξυπηρέτηση Πελατών. 60 τρόποι για να δημιουργήσετε πιστούς πελάτες"
◎ ''Οι 50 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες μέσα στην Κρίση''
◎ ''Πρακτικές Μάρκετινγκ στην Εστίαση''
◎ ''E-Tourism''
◎ ''Airbnb. Πώς να διαπρέψεις ως οικοδεσπότης''.

Αποσπάσματα από τα βιβλία, καθώς και συνεντεύξεις, έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην τηλεόραση.

Εχει προσκληθεί ως ομιλητής αλλά και ως εισηγητής σεμιναρίων (για θέματα που άπτονται της εξυπηρέτησης πελατών, της διαχείρισης παραπόνων και του μάρκετινγκ) από διάφορες οργανώσεις και φορείς όπως η Palso, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, η ΕΕΔΕ, η Forum, το Travel Daily News κ.ά.

Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και -από το 2000 έως σήμερα- ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, στην τουριστική σχολή Le Monde. Είναι συνεργάτης της startup Hoteltraining.

Αρθρογραφεί στο epixeiro.gr., σε διάφορα έντυπα περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος μάρκετινγκ και προώθησης για το ιστορικό ξενοδοχείο "Το Σπίτι του Καπετάνιου" στην Πρέβεζα, το "Tesoro Hotel" στη Λευκάδα, το κατάστημα εστίασης ''FoodLab'' στη Χίο και το ''Κτήμα Υδρούσα'' στην Ανδρο. 

E-mail: jprotopapadakis@yahoo.gr
full-width contact-form