Μια ''βαλίτσα'' στα Χανιά κάνει τη ζωή των τουριστών πιο εύκολη

Είναι λίγοι οι προορισμοί που σκέφτονται πελατοκεντρικά. Είναι λίγοι οι προορισμοί που προσπαθούν να μπουν στη θέση του επισκέπτη ώστε, αν μπορούν, να αναβαθμίσουν την εμπειρία του. 

Ένας από αυτούς είναι τα Χανιά, τα οποία πριν λίγες μέρες παρουσίασαν μία πρωτότυπη ιδέα, που εξυπηρετεί όσους επισκέπτες θέλουν να εναποθέτουν προσωρινά τις αποσκευές τους στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις βόλτες τους, αλλά και να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες για την πόλη. 

Πρόκειται για έναν οικίσκο, που παραπέμπει σε ‘’βαλίτσα’’, που απαντάται στην κεντρική Πλατεία 1866 (δίπλα στην πιάτσα των ταξί και τα λεωφορεία), όπου με την καθοδήγηση και τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου, παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των αποσκευών του τουρίστα με ασφάλεια.

Ήδη από τις πρώτες μέρες της πιλοτικής λειτουργίας της ‘’βαλίτσας’’, η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα θετική. Οπως μου εκμυστηρεύτηκε φίλος από τα Χανιά, σε καθημερινή βάση η "βαλίτσα" φιλοξενεί τουλάχιστον 30 ''μπαγκάζια'', με τους έκπληκτους επισκέπτες συχνά να ρωτούν τους δύο ευγενικούς υπαλλήλους αν υπάρχει κάποια χρέωση.

Ουσιαστικά αυτή η υπηρεσία ‘’λύνει τα χέρια’’ των επισκεπτών που είτε καταφθάνουν στην πόλη και δεν έχουν που να αφήσουν τις βαλίτσες μέχρι να είναι έτοιμο το δωμάτιό τους είτε αναχωρούν και, έχοντας φύγει από το ξενοδοχείο (που ίσως δεν παρέχει σχετική υπηρεσία φύλαξης) έχουν ακόμα λίγο χρόνο για να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια ή απλώς να περιηγηθούν για τελευταία φορά.


  

Μιλάμε για τις πρώτες ή τις τελευταίες εμπειρίες ενός επισκέπτη, οι οποίες, όπως γνωρίζουμε, είναι πάρα πολύ σημαντικές και σχετικά «ευκολομνημόνευτες»…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia