Το ιδιαίτερο μήνυμα-συνθηματικό σε καφέ στα Τρίκαλα

Πριν δύο χρόνια είχε γίνει viral το ιδιαίτερο μήνυμα ενός barista των Starbucks με αποδέκτη μια νεαρά την οποία παρενοχλούσε ένας άγνωστος άνδρας.  Τότε ο barista, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, σε μια προσπάθεια να βγάλει την κοπέλα από τη δύσκολη θέση, έγραψε ένα κρυφό μήνυμα σε ένα ποτήρι και το έδωσε στην κοπέλα, λέγοντας της ότι ήταν δωρεάν ζεστή σοκολάτα από το μαγαζί. Το μήνυμα ανέγραφε: «Είσαι καλά; Θέλεις να επέμβουμε; Αν το χρειάζεσαι, βγάλε το καπάκι από το ποτήρι».  

Τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας, σε μια εποχή όπου οι κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος των γυναικών έχουν χτυπήσει κόκκινο, έχει γίνει viral κάτι ανάλογο, σε ένα café/bar στα Τρίκαλα, το οποίο φαίνεται να ανταποκρίνεται άμεσα στα κελεύσματα των καιρών. Εκεί λοιπόν, στις γυναικείες τουαλέτες έχει τοποθετηθεί μια ταμπέλα που ενσωματώνει ένα συνθηματικό:

Σύμφωνα με τον συνθηματικό κατάλογο, εάν είναι πρωί και μια γυναίκα βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να παραγγείλει «τσάι βυσσινόκηπο» και συγκεκριμένα:

- Σκέτο, εάν σε ενοχλεί κάποιος και θέλεις να βγεις με ασφάλεια εκτός μαγαζιού

- Με ζάχαρη, σου καλούμε ταξί και φεύγεις με ασφάλεια

- Με μέλι, άτομο του προσωπικού μας καλεί την αστυνομία

Εάν είναι βράδυ, ο συνθηματικός κατάλογος προτρέπει τη γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο να παραγγείλει "Blue Lagoon" και συγκεκριμένα:

- Σκέτο, εάν σε ενοχλεί κάποιος και θέλεις να βγεις με ασφάλεια εκτός μαγαζιού

- Με πάγο, σου καλούμε ταξί και φεύγεις με ασφάλεια

- Έξτρα λάιμ, άτομο του προσωπικού μας καλεί την αστυνομία

Το ιδιαίτερο συνθηματικό κυκλοφόρησε ευρέως στα social media, με πολλούς χρήστες να εξυμνούν το κατάστημα που έδειξε ότι νοιάζεται και αφουγκράζεται το μαρτύριο αυτών των γυναικών. Από την άλλη, δεν ήταν λίγοι αυτοί, εκπρόσωποι του ανδρικού κυρίως φίλου, που μίλησαν για ένα φθηνό κόλπο του μάρκετινγκ.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia