Το ιδιαίτερο μήνυμα barista των Starbucks πάνω στο χάρτινο ποτήρι...

Μια από τις βασικές, αλλά και δύσκολα εφαρμόσιμες αρχές της εξυπηρέτησης πελατών, είναι να δείξεις στον πελάτη ότι νοιάζεσαι, ότι είναι σημαντικός.
Αυτό ακριβώς έκανε ένας barista των Starbucks, στο Τέξας, όταν αντιλήφθηκε ότι μια νεαρή κοπέλα παρενοχλείται από έναν άγνωστο, ενώ βρισκόταν στο καφέ.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια 18χρονη που ήρθε και έκατσε μόνη της για να διαβάσει, προσεγγίστηκε από έναν τύπο, ο οποίος μολονότι η ίδια δεν του έδινε ιδιαίτερη σημασία, αυτός συνέχισε να της μιλάει. 
Τότε ο barista, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, σε μια προσπάθεια να βγάλει την κοπέλα από τη δύσκολη θέση, έγραψε ένα κρυφό μήνυμα σε ένα ποτήρι και το έδωσε στην κοπέλα, λέγοντας της ότι ήταν δωρεάν ζεστή σοκολάτα από το μαγαζί.

Το μήνυμα ανέγραφε: «Είσαι καλά; Θέλεις να επέμβουμε; Αν το χρειάζεσαι, βγάλε το καπάκι από το ποτήρι».  Εντέλει η 18χρονη, που προφανώς θεώρησε ότι δεν κινδύνευε, δεν έβγαλε το καπάκι, αν και όλη η ομάδα την παρακολουθούσε όσο ήταν εκεί, και στο τέλος ευχαρίστησε τον barista για το ενδιαφέρον που επέδειξε.
Διαβάστε ακόμα Η μέθοδος LATTE των Starbucks
Ωστόσο η πρωτοβουλία του παρατηρητικού barista σύντομα θα γινόταν viral, αποσπώντας περισσότερα από 90.000 likes, καθώς η μητέρα της 18χρονης, εμφανώς συγκινημένη, ανέβασε μία φωτογραφία στα social media για να τον ευχαριστήσει. «Η 18χρονη κόρη μου ήταν στο Starbucks, μόνη εκείνο το βράδυ. Ένας άντρας πήγε κοντά της και άρχισε να της μιλά. Ένας barista της έδωσε μια επιπλέον ζεστή σοκολάτα που - υποτίθεται- κάποιος ξέχασε να πάρει. Πόσο ευγνώμων είμαι για τους ανθρώπους που προσέχουν τους άλλους!».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia