Ο Jobs είχε συναντήσει τον βιολογικό του πατέρα, στο εστιατόριό του. Αμφότεροι δεν γνώριζαν τη σχέση που είχαν...

Ο Steve Jobs είχε δειπνήσει αρκετές φορές στο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας που διατηρούσε ο βιολογικός του πατέρας στο Σαν Χοσέ του Σακραμέντο, τον οποίο μάλιστα είχε χαιρετήσει αρκετές φορές. Τότε, ο  Abdulfattah “John” Jandali, όπως ήταν το όνομά του, δεν γνώριζε ότι το μωρό που είχε δώσει για υιοθεσία ήταν ο μετέπειτα συνιδρυτής της Apple. Ούτε βέβαια ο Jobs γνώριζε ότι ο κύριος από τη Συρία που συχνά του έσφιγγε το χέρι ήταν ο πατέρας του...

Όπως αποκάλυψε ο βιογράφος του, o Jobs ανέθεσε, χρόνια αργότερα, στην αδερφή του, Mona Simpson, να εντοπίσει τον βιολογικό του πατέρα. Όταν αυτή βρήκε τον Jandali, ο οποίος είχε μία καφετέρια, αυτός της είπε: «Επρεπε να με έβρισκες όταν είχα ένα μεσογειακό εστιατόριο, στο οποίο συνέρρεαν οι πάντες. Ακόμα και ο ιδρυτής της Apple, που πάντα άφηνε γερό φιλοδώρημα».

Η αδερφή του δεν αποκάλυψε ποτέ στον πατέρα της το ποιόν του ανθρώπου που πάντα άφηνε φιλοδώρημα. Όταν μετέφερε στον Jobs στοιχεία για τον πατέρα του, αυτός απογοητεύτηκε και της ζήτησε να μην του αποκαλύψει ποτέ το μυστικό. Για την ιστορία και ο ίδιος ο Jobs έκανε το ίδιο με την κόρη του, την οποία για χρόνια δεν αναγνώριζε...

Διαβάστε ακόμη: Η σκοτεινή πλευρά του Steve Jobs  {alertInfo}

"Όταν έψαχνα για τη βιολογική μου μητέρα, προφανώς, ξέρετε, έψαχνα ταυτόχρονα και για τον βιολογικό μου πατέρα και έμαθα λίγα πράγματα γι' αυτόν, τα οποία δεν μου άρεσαν", είπε ο Jobs στον βιογράφο του σε μια συνέντευξη. "Της ζήτησα να μην του πει ότι γνωριστήκαμε ποτέ... να μην του πει τίποτα για μένα".

Μόλις το 2006 ο Jandali έμαθε ότι ο Jobs ήταν γιος του. Μετά την παραίτηση του Jobs από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, ο βιολογικός του πατέρας μίλησε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης για την υγεία του γιου του. Δεν μίλησε όμως ποτέ με τον Jobs, αν και -όπως δήλωσε- θα το επιθυμούσε. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia