Κουίζ: Ποιο ήταν το φουτουριστικό αυτοκίνητο που απέτυχε παταγωδώς

Ήταν ένα αυτοκίνητο διαφορετικό όλα τα άλλα. Ηταν ένα αεροδυναμικό, φουτουριστικό αυτοκίνητο, το οποίο, στην επίσημη παρουσίασή του, τη δεκαετία του ’40, προκάλεσε το θαυμασμό του κοινού. Δεν ήταν εξάλλου τυχαίο ότι ο Τύπος το χαρακτήρισε «το αυτοκίνητο του αύριο». 

Ηταν ένα μοντέλο που έβριθε καινοτομιών, σε μια προσπάθεια να μπει ''σφήνα'' ανάμεσα στους ''Τρεις Μεγάλους του Ντιτρόιτ'' (GM, Ford και Chrysler). 

Το εν λόγω αυτοκίνητο θα αποσπούσε εξαιρετικές κριτικές χάρη κυρίως στα καινοτομικά του χαρακτηριστικά. Εξοπλισμένο με κινητήρα ελικοπτέρου, ενισχυμένο πλαίσιο και αποσπώμενο παρμπρίζ για επιπλέον προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, δισκόφρενα μπρος πίσω, προφυλακτήρες εφοδιασμένους με έξυπνο σύστημα πυκνού καπνού, καθώς και περιστρεφόμενο κεντρικό προβολέα, ήταν σίγουρα από άλλη εποχή και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το «ασφαλέστερο αυτοκίνητο παγκοσμίως».

Μετά από μια δικαστική διαμάχη και λόγω έλλειψης ρευστού, ο εμπνευστής του αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Από τη γραμμή παραγωγής βγήκαν μόλις μερικά τεμάχια (μονοψήφιο νούμερο), με ορισμένα από αυτά, αμύθητης πλέον αξίας, να κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα.

Ποιο ήταν το αυτοκίνητο και ποιος ο δημιουργός του (η απάντηση την άλλη εβδομάδα);


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia