Ξενοδοχείο με θέα τα αστέρια...

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ξενοδοχείο με μηδέν αστέρια; Η’ να το θέσουμε διαφορετικά, ξενοδοχείο με θέα τα αστέρια; 

Το δωμάτιο δύο αδερφών από την Ελβετία, concept artists στο επάγγελμα, υπάγεται σε αυτή την κατηγορία (βασικά, είναι μια κατηγορία από μόνο του) και είναι ουσιαστικά ένα διπλό κρεβάτι σε μια πλατφόρμα, με δύο κομοδίνα και φωτιστικά. Τι του λείπει; Τοίχοι, οροφή πόρτες και παράθυρα...

Το λιτοδίαιτο δωμάτιο του null stern (μηδέν αστέρια στα γερμανικά) βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο δίπλα σε ένα βενζινάδικο στο χωριό Saillon, στο καντόνι Valais της νότιας Ελβετίας.

Με το εγχείρημα αυτό, με σλόγκαν το ‘’the only star is you’’, τα δύο αδέρφια προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, που θα είναι άυπνος, σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής, του πολέμου και εν γένει όλων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα. 

ΟΙ δύο Ελβετοί έχουν επίσης «κτίσει» από το 2016 τρεις σουίτες «null stern» σε έναν ειδυλλιακό αμπελώνα και σε μια γραφική πλαγιά στις ελβετικές Αλπεις (σε ένα από αυτά η λίστα αναμονής φθάνει τα 6.000 άτομα...). 

Οι σουίτες, στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ακύρωσης λόγω κακών καιρικών συνθηκών, διαθέτουν υπηρεσία μπάτλερ που προσφέρει ποτά και πρωινό και θα είναι διαθέσιμες μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Η τιμή για μία ''άγρυπνη'' διανυκτέρευση φθάνει τα 340 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Κρεβάτι στην Κρήτη με θέα τα αστέρια κάνει θραύση στην Airbnb


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia