Οταν δεν αλλάζεις σεντόνια για να τιμωρήσεις τον πελάτη

Συχνά, αυτό που παρακινεί τους επισκέπτες να γράψουν κακή κριτική είναι η προβληματική εξυπηρέτηση. Μια τέτοια εμπειρία βίωσε πρόσφατα οικογένεια με δύο παιδιά σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στην Χαλκιδική. 

Μόλις έφθασαν αντιλήφθηκαν ότι το κατάλυμα δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με αυτό της ιστοσελίδας. Δεν ήταν μόνο η βρώμικη πισίνα, που δεν διέθετε ναυαγοσώστη (μολονότι ήταν σε λειτουργία μέχρι τις 11.30 το βράδυ), αλλά και το γεγονός ότι δεν έλαβε παραστατικό για την πληρωμή. Ούτε φυσικά η μη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής ή εν γένει των νόμων (π.χ. πυρασφάλεια, έξοδος διαφυγής).

Όταν προσπάθησε η σύζυγος να επικοινωνήσει μέσω messenger με την «άφαντη» ιδιοκτήτρια, για να επισημάνει κάποια θέματα του δωματίου, αλλά και να ρωτήσει αν υπάρχει ανεμιστήρας, δεν πήρε καμία απάντηση. Έντονα ενοχλημένη, και ενώ είχε ήδη γράψει αρνητική κριτική στην Google, τη δεύτερη μέρα διαμονής της ζητάει ευγενικά να της αλλάξουν πετσέτες και σεντόνια.

Τότε η ιδιοκτήτρια, έχοντας προφανώς λάβει email notification από την Google, αποφάσισε να την τιμωρήσει: «Ούτε σεντόνια, ούτε πετσέτες, ούτε καθαριότητα από αύριο. Ξενοδοχεία με 1 αστέρι είναι τρώγλες» ήταν η απάντησή της…

Πράγματι, η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τους εξυπηρετήσει, αν και μετέπειτα αναγκάστηκε, υπό την πίεση της ένωσης ενοικιαζόμενων της περιοχής, να αναδιπλωθεί και εντέλει να ζητήσει συγγνώμη. 

Άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη παιδεία, χωρίς γνώσεις, χωρίς διάθεση να εξυπηρετήσουν και να προσφέρουν στον επισκέπτη μια έστω ανεκτή εμπειρία, δεν έχουν καμία θέση στη φιλοξενία. Και δυστυχώς... είναι πολλοί...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia