Είναι υποχρεωμένο ένα ξενοδοχείο να φιλοξενήσει μια οικογένεια με σκυλάκι;

Η είδηση μονοπώλησε τα περισσότερα site την προηγούμενη εβδομάδα. Ζευγάρι ηλικιωμένων από τη συμπρωτεύουσα, μαζί με ένα σκυλάκι, υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία επειδή κανένα ξενοδοχείο στον Πειραιά δεν δέχτηκε να τους φιλοξενήσει για ένα βράδυ. Ως εκ τούτου διανυκτέρευσαν στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να ξημερώσει για να πάρουν το πρωινό πλοίο για Κρήτη. 

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Μπήκαμε σε ξενοδοχείο και μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται ο σκύλος επειδή το απαγορεύει ο διευθυντής. Άλλοι μας έλεγαν ότι το απαγορεύει ο νόμος. Πήγαμε συνολικά σε έξι ξενοδοχεία. Έτσι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο λιμάνι όλη τη νύχτα για να ταξιδέψουμε απόψε για την Κρήτη». 

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα ξενοδοχεία, που προφανώς είχαν ως αρχή να μην δέχονται κατοικίδια, ήταν υποχρεωμένα να δεχθούν το ηλικιωμένο ζευγάρι με το σκυλάκι του. Η απάντηση φυσικά είναι όχι, καθώς ένα pet friendly ξενοδοχείο λειτουργεί υπό άλλες προδιαγραφές. Συν τοις άλλοις ένα σκυλί μπορεί να χαλάσει τα έπιπλα, να «ενοχλήσει» τους υπόλοιπους ενοίκους του ξενοδοχείου, να, να, να…

Εδώ ωστόσο υπάρχει ένα «αλλά». Θεωρώ ότι πάνω από επιχειρηματίας πρέπει πρώτα από όλα να είσαι άνθρωπος. Θεωρώ ότι οι πολιτικές πρέπει να ακολουθούνται, όχι απαραίτητα πιστά (βασική αρχή της εξυπηρέτησης πελατών). Θεωρώ ότι κάθε πελάτης είναι μοναδικός. 

Διαβάστε ακόμη: Pet friendly ξενοδοχεία. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...

Στη θέα ενός ταλαιπωρημένου ηλικιωμένου ζευγαριού που αναζητά εναγωνίως ένα κρεβάτι για να ξεκουραστεί για λίγες ώρες, θα μπορούσαν οι υπάλληλοι στην υποδοχή και οι διευθυντές τους να μην ήταν τόσο αυστηροί (πόσω μάλλον αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, π.χ. ένα δωμάτιο απομονωμένο, χωρίς ενοίκους τριγύρω) και να βρουν μία άκρη.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δυνατά, τότε θα έπρεπε να προθυμοποιηθούν να τους βρουν, καθότι λόγω ηλικίας ίσως ήταν ψηφιακά αναλφάβητοι, ένα κατάλυμα για να ξεκουραστούν. Η’ τουλάχιστον να προσπαθήσουν… Διότι αυτό σημαίνει "εξυπηρέτηση" (να εξυπηρετήσεις κάποιον ακόμα και αν δεν έχεις άμεσο όφελος),

Φοβάμαι ότι δεν έκαναν τίποτα από αυτά...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia