Εξυπηρέτηση πελατών που σπάει καρδιές...

Υπάρχουν εταιρείες που απλώς κάνουν αυτά που υπόσχονται. Υπάρχουν όμως και αυτές που πάντα προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Μία από αυτές είναι η Chewy, μια εταιρεία που παρασκευάζει τροφές για κατοικίδια.

Τον τελευταίο καιρό η εν λόγω εταιρεία έγινε viral - για τους σωστούς όμως λόγους. Η απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση - άλλωστε, τα σκυλιά συχνά αποκαλούνται "ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου". Έτσι, όταν είσαι μια εταιρεία με επίκεντρο τα κατοικίδια, είναι καλύτερο να έχεις ένα σχέδιο όταν ένας πελάτης πενθεί και χρειάζεται μια χείρα βοηθείας.


Καθώς θρηνεί την απώλεια του αγαπημένου της σκύλου, Gus, η χρήστης του Twitter Anna Brose δημοσίευσε την πρόσφατη εμπειρία της με την Chewy, και την άμεση - και συγκινητική - ανταπόκρισή τους όταν προσπάθησε να επιστρέψει τροφή σκύλου που δεν χρειαζόταν πλέον.

"Επικοινώνησα με την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα για να δω αν θα μπορούσα να επιστρέψω μια κλειστή σακούλα από την τροφή του σκύλου μου, αφού πέθανε", έγραψε η Brose στο σπαρακτικό μήνυμά της στο Tweeter. "Αυτοί 1) μου έδωσαν πλήρη επιστροφή χρημάτων, 2) μου είπαν να δωρίσω την τροφή σε κάποιον που την έχει ανάγκη και 3) μου παρέδωσαν λουλούδια σήμερα με σημείωμα υπογεγραμμένο από το άτομο με το οποίο μίλησα."

Το αρχικό tweet της Brose συγκέντρωσε πάνω από 564.500 likes, 33.000 retweets, αλλά και χιλιάδες σχόλια και μαρτυρίες από άλλους πελάτες της Chewy που βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες.

"Η @Chewy έκανε το ίδιο για μένα όταν χάσαμε το γλυκό μας αγόρι, τον Murphy Brown", έγραψε ως απάντηση ο χρήστης Krys Marshall. "Είχα μόλις παραγγείλει 2 κιβώτια της ειδικής διατροφής για τα νεφρά του και έφτασαν αφού πέθανε. Αλλά μας έδωσαν πλήρη επιστροφή χρημάτων και μας είπαν απλά να δωρίσουμε την τροφή. Αυτή η πράξη καλοσύνης σήμαινε τόσα πολλά".

Διαβάστε ακόμα Η καλύτερη ιστορία εξυπηρέτησης που ειπώθηκε ποτέ...

Άλλοι επαίνεσαν την εταιρεία για τις ευγενικές χειρονομίες και τα δώρα της, ενώ πολλοί σχολιαστές ανέφεραν ότι η Chewy τους είχε στείλει ακόμη και προσωποποιημένους πίνακες ζωγραφικής των αγαπημένων τους σκυλιών.

Ακόμα και η ίδια η Chewy απάντησε στην Brose. "Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, Anna", έγραψε η Chewy στο Twitter. "Ελπίζουμε ότι αυτά τα λουλούδια θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η ψυχολογία σου ψηλά".


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia