Ο ενοχλητικός επιβάτης, η ψύχραιμη υπάλληλος και το storytelling...

Συνέβη σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Είναι όντως ξεκαρδιστικό. Μακάρι να είχαμε τα κότσια αυτού του κοριτσιού. Ένα βραβείο θα πρέπει να πάει στην υπάλληλο της United Airlines για τον τρόπο που χειρίστηκε έναν παράλογο-εριστικό επιβάτη. 

Για όλους εσάς εκεί έξω που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε έναν εξαγριωμένο πελάτη, αυτή η ιστορία είναι για εσάς.

Μια πτήση της United Airlines που ήταν γεμάτη με επιβάτες ακυρώθηκε. Μία μόνο υπάλληλος έκανε εκ νέου κράτηση εξυπηρετώντας μια μεγάλη ουρά από ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

Ξαφνικά, ένας θυμωμένος επιβάτης παρακάμπτει την ουρά, χτυπάει με δύναμη το εισιτήριό του στον πάγκο και φωνάζει: "ΠΡΕΠΕΙ να είμαι σε αυτή την πτήση και στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ".

Ψύχραιμη η υπάλληλος του απάντησε: "Λυπάμαι, κύριε. Θα χαρώ να σας βοηθήσω, αλλά πρέπει πρώτα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους- και μετά είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση".

Ο επιβάτης δεν εντυπωσιάστηκε. Ρώτησε δυνατά, έτσι ώστε οι επιβάτες πίσω του να τον ακούσουν: "ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;".

Χωρίς να διστάσει, η υπάλληλος χαμογέλασε και άρπαξε το μικρόφωνο: "Μπορώ να έχω την προσοχή σας, παρακαλώ;", άρχισε, με τη φωνή της να ακούγεται καθαρά σε όλο τον τερματικό σταθμό. "Έχουμε έναν επιβάτη εδώ στην πύλη 14 ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. Αν κάποιος μπορεί να τον βοηθήσει με την ταυτότητά του, παρακαλώ να έρθει στην πύλη 14".

Με τους ανθρώπους πίσω στην ουρά να γελούν υστερικά, ο άνδρας κοίταξε την υπάλληλο της United Airlines, έσφιξε τα δόντια του και είπε: "F*** You!".

Εκείνη, χωρίς να δειλιάσει, χαμογέλασε και είπε: "Λυπάμαι κύριε, θα πρέπει να μπείτε στην ουρά και γι' αυτό".

Η ζωή δεν έχει να κάνει με το πώς να επιβιώσεις από την καταιγίδα, αλλά με το πώς να χορέψεις στη βροχή.

Διαβάστε ακόμη Fake news. Το τρωτό σημείο των social media

Η ξεκαρδιστική ιστορία που μόλις διαβάσατε κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό, και όχι μόνο. Ωστόσο, είναι fake, κοινώς είναι ‘’κατασκευασμένη’’, δεν συνέβη ποτέ. Μάλιστα διάφορες παραλλαγές της κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια (στο snopes.com υπό τον τίτλο obnoxious passengers μπορείτε να τα βρείτε όλα).

Δυστυχώς στην εποχή των social media τέτοιες ειδήσεις, χάρη στο χιούμορ ή την πρωτοτυπία που τις χαρακτηρίζει, ‘’καταναλώνονται’’ αμάσητες, χωρίς επεξεργασία.

Θα μπορούσε ωστόσο να λειτουργήσει ως εξαίρετο case study για το πώς να (μην) χειριστούμε έναν αγενή-εριστικό πελάτη. Για παράδειγμα, η αντίδρασή της όταν ο επιβάτης απαίτησε να βρεθεί στην πτήση και δη στην πρώτη θέση, κρίνεται υποδειγματική. Ψύχραιμη, ζήτησε συγγνώμη και του διαμήνυσε ότι θα τον εξυπηρετήσει όταν θα έρθει η σειρά του.

Όσον αφορά την τοποθέτησή της (και τη δημόσια διαπόμπευση) στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», πέρα από το αστείο της υπόθεσης, θα αποτελούσε ίσως σοβαρό λόγο για απόλυση, μολονότι απέναντί της είχε έναν εξαιρετικά αγενή επιβάτη. 

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί στο τι διαβάζουμε και τι κοινοποιούμε. Μερικές ιστορίες είναι απλώς ''too good to be true''…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia