Επική γκάφα της Nike. Αντί για ΝΙΚΗ έγραψε... ΠΙΚΣ

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand name και ένα από τα πιο δημοφιλή σύμβολα. Ο λόγος για την Nike, που πήρε το όνομά της από την Απτερο Νίκη, και το φτερό της (swoosh).

nike-πικς

Για το λόγο αυτό, η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να τιμήσει την Ελληνίδα θεά, που έβαλε και αυτή το χεράκι της για να επιτύχει, και να βγάλει ένα παπούτσι με το αυθεντικό της όνομα.

Εβγαλε λοιπόν το «Air Force 1 Goddess of Victory», το οποίο θα εμφανιστεί στα ράφια τις επόμενες εβδομάδες, με τιμή που θα προσεγγίζει τα 130 δολάρια.

Το νέο αυτό μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερες «γλώσσες», που παραπέμπουν στα φτερά της θεάς, και  έχει στο πίσω μέρος του αριστερού παπουτσιού το όνομά της στα ελληνικά – στο άλλο παπούτσι υπάρχει το διάσημο φτερό.  

Κάπου εδώ όμως η Nike χάθηκε στη μετάφραση και υπέπεσε σε γκάφα ολκής, καθώς το όνομα του νέου μοντέλου είναι  ΠΙΚΣ, αντί για ΝΙΚΗ!!!

Το ντροπιαστικό αυτό λάθος σχολιάστηκε αρνητικά όχι μόνο από κορυφαία sites, αλλά και από Ελληνες χρήστες των social media, πολλοί εκ των οποίων απόρησαν για το γεγονός ότι η Nike δεν βρήκε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, για να της πει ότι το όνομα της θεάς γράφεται ΝΙΚΗ.

Διαβάστε επίσης 10 πράγματα που δεν ξέραμε για την Nike

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μία χρήστης: «Δεν μπορώ να το συλλάβω. Ξέρω ότι δεν έχει σημασία και μόνο ένας ηλίθιος θα φορούσε παπούτσια που γράφουν ‘’piks’’ με ελληνικούς χαρακτήρες, θεωρώντας ότι γράφουν ''Νίκη''. Υπάρχουν 11 εκατομμύρια Έλληνες (χωρίς να συμπεριλάβω τους Κύπριους και τους φοιτητές κλασικών σπουδών). Ρωτήστε έναν».

Απύθμενη η ανθρώπινη βλακεία...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia