Διπλοκρατήσεις. Η κυρίαρχη τάση του καλοκαιριού;

Μια από τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού, δεδομένων και των ευέλικτων πολιτικών ακυρώσεων που εφαρμόζονται, αναμένεται να είναι οι διπλοκρατήσεις, οι οποίες βέβαια θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες του τουρισμού.

diplokrathseis-tash

Οι ειδικοί μιλούν για χιονοστιβάδα ακυρώσεων φέτος το καλοκαίρι, καθώς πολλοί ξένοι τουρίστες, που αδημονούν να ταξιδέψουν (οι κρατήσεις κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ), έχουν προχωρήσει σε διπλές ή και παραπάνω κρατήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με το BBC, πολλοί Βρετανοί έχουν κάνει κράτηση για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις ίδιες ημερομηνίες με ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να ακυρώσουν (χωρίς κυρώσεις), συνυπολογίζοντας και τα επιδημιολογικά δεδομένα (καθώς και τους περιορισμούς) του κάθε προορισμού, την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον χώρο της φιλοξενίας, το οποίο θα μεταφραστεί σε απώλειες εσόδων.

Τις επόμενες μέρες και μήνες οι ακυρώσεις, που επί του παρόντος κινούνται σε χαμηλά επίπεδα (στο 4% αντί του 30%), αναμένεται να εκτοξευτούν, ιδιαίτερα από τη βρετανική αγορά.

Αυτά ωστόσο είναι καλά νέα για όλους αυτούς που θα οργανώσουν τις διακοπές τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (last minute), καθώς μπορεί να βρουν εξαιρετικά καλές προσφορές.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia