''One more thing''. Η φράση του Jobs που διχάζει...

Ηταν η αγαπημένη φράση του Steve Jobs με την οποία έκλεινε πάντα τις θρυλικές παρουσιάσεις του, στο πλαίσιο της παρουσίασης κάποιου καινοτόμου προϊόντος της Apple, ωσάν να ήθελε να ολοκληρώσει με κάτι επίσης σημαντικό, κάτι που είχε ξεχάσει να αναφέρει.

one-more-thing-apple-swatch

Η φράση «one more thing» ήταν και αυτή ένα μέρος της τελετουργίας που ακολουθούσε πιστά ο Jobs στις παρουσιάσεις, που πάντα κατάφερνε να γοητεύει τα πλήθη.

Ωστόσο, η φράση αυτή αποτελεί και μήλον της έριδος ανάμεσα στην Apple και την Swatch, η οποία επίσης την χρησιμοποιεί στις παρουσιάσεις της για την προώθηση των ρολογιών της.

Διαβάστε ακόμη Η Apple μηνύει start-up 5 ατόμων επειδή έχει ως σήμα ένα αχλάδι...

Οι δύο εταιρείες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στις δικαστικές αίθουσες, σε διαφορετικές χώρες, με την Apple να τις χάνει όλες – η πιο πρόσφατη ήταν στην Μεγάλη Βρετανία πριν λίγες μέρες. 

Μάλιστα, η ελβετική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι εμπνεύστηκε το σλόγκαν από την τηλεοπτική σειρά Columbo, με τον Peter Falk στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τακτικά την φράση «just one more thing».

Αυτή δεν είναι η πρώτη δικαστική κόντρα των δύο κολοσσών. Πριν δύο χρόνια δικαστήριο στην Ελβετία κατέληξε στην απόφαση ότι η Swatch δικαιούται να χρησιμοποιεί το σλόγκαν «Tick Different» για τα ρολόγια της, παρά την ομοιότητα του με το «Think Different» της Apple.

Διαβάστε επίσης Ιταλική εταιρεία με ρούχα ονομάστηκε (αφού κέρδισε τη δικαστική διαμάχη)... Steve Jobs

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia