Ιστορικά ξενοδοχεία: Watergate Hotel, Washington

Το όνομά του είναι συνώνυμο του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στην Αμερική, του Watergate. Ο λόγος για το πολυτελές Watergate Hotel στο Washington D.C., που άνοιξε τις πόρτες του το 1965 και το οποίο θα γινόταν αποδέκτης αρνητικής κριτικής λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του.


Σύντομα ωστόσο θα εξελισσόταν σε σημείο αναφοράς για celebrities και πολιτικούς, ωστόσο η φήμη του θα περνούσε στην αιωνιότητα στις 17 Ιουνίου 1972, όταν πέντε άτομα που διέμεναν στο ξενοδοχείο έκαναν διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, που στεγάζονταν εκεί.

Εντέλει, οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν και τότε αποκαλύφθηκε -από δύο δημοσιογράφους- η αλήθεια, για το κύκλωμα κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη της κυβέρνησης Nixon, που οδήγησαν στην παραίτηση-καθαίρεση του τότε προέδρου της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης Ιστορικά ξενοδοχεία: Ritz, Παρίσι

To 251 δωματίων ξενοδοχείο πωλήθηκε πριν λίγα χρόνια έναντι 45 εκατ. δολ., με το επίμαχο «δωμάτιο του σκανδάλου» (όπου «στρατοπέδευσαν» δύο από τους πέντε διαρρήκτες), το Room 214, να αποτελεί το δυνατό του χαρτί. 

Το εν λόγω δωμάτιο ανακαινίστηκε πρόσφατα και διατηρεί ακόμη τη διακόσμηση της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένων μιας γραφομηχανής, ενός ζευγαριού από κιάλια, αλλά και κασετόφωνου, καθώς και αποκομμάτων από εφημερίδες σχετικά με το σκάνδαλο.


Ακόμα όμως και αυτοί που δεν κλείσουν το δωμάτιο 214, που τιμολογείται στα 800-2500 δολάρια ανά διανυκτέρευση (ανάλογα με την εποχή), μπορούν να πάρουν μία γεύση από την ατμόσφαιρα της εποχής. Τα κλειδιά των δωματίων αναγράφουν "No Need to Break In", τα μολύβια έχουν χαραγμένο πάνω τους το μήνυμα "I Stole This from the Watergate Hotel", ενώ η μουσική αναμονής στο τηλέφωνο έχει κομμάτια από τις ομιλίες του Nixon.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia