Ιταλική εταιρεία με ρούχα ονομάστηκε (αφού κέρδισε τη δικαστική διαμάχη)... Steve Jobs


Το 2012 δύο αδέρφια από την Νάπολη της Ιταλίας, οι Vincenzo και Giacomo Barbato, αναζητούσαν ένα πιασάρικο όνομα για την εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ που είχαν στα σκαριά. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς,  παρατήρησαν, προς μεγάλη τους έκπληξη, ότι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, η Apple, δεν σκέφτηκε ποτέ να κατοχυρώσει το όνομα του ιδρυτή της, αναμφίβολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα παγκοσμίως.

Τα δύο αδέρφια, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να κατοχυρώσουν το όνομα και να ονομάσουν την εταιρεία τους Steve Jobs. Όπως αναμενόταν, η Apple υπέβαλε μήνυση εναντίον των δύο αδερφών εστιάζοντας στο λογότυπο της εταιρείας, που προσομοίαζε το δικό της, καθώς αποτελείτο από ένα J, με μια δαγκωνιά στη δεξιά πλευρά και ένα φύλλο πάνω του για τελεία. 

Δυστυχώς για την ίδια, το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε, το 2014, ότι το J δεν είναι φαγώσιμο (όπως είναι δηλαδή το μήλο της Apple) και για τον λόγο αυτό δεν αντιγράφει το λογότυπο του αμερικάνικου κολοσσού.

Έτσι, τα αδέρφια Barbato κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα να ονομάσουν την επιχείρησή τους Steve Jobs και να βγάλουν στην αγορά ρούχα, όπως τζιν, μπλουζάκια, αλλά και τσάντες κ.λπ. 


Δεν αποκλείουν, μάλιστα, στο κοντινό μέλλον να λανσάρουν και καινοτόμα τεχνολογικά αγαθά, πάντα με την ονομασία Steve Jobs. Όπως ισχυρίζονται, σεβόμενοι το όνομα του συνιδρυτή της Apple, δεν έχουν σκοπό να βγάλουν στην αγορά προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia