Ξενοδοχείο στη Χαβάη μετατρέπεται σε resort bubble

Το θέρετρο Lodge and Club στην επαρχία Kauai της Χαβάης, ανταποκρινόμενο στα κελεύσματα των καιρών, έχει εσχάτως μεταμορφωθεί σε "resort bubbles" (φυσαλίδα θέρετρο) και έχει δει τις κρατήσεις να φθάνουν στα επίπεδα προ πανδημίας.

resort-bubble

Η συγκεκριμένη επαρχία έχει θέσει πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην περιοχή. Απαιτεί ο επισκέπτης να έχει κάνει COVID-19 test τρεις μέρες πριν το ταξίδι, καθώς και ένα ακόμη τρεις μέρες μετά την άφιξη και ενώ θα βρίσκεται σε καραντίνα σε ένα από τα Enhanced Movement Quarantine (EMQ) "resort bubbles". Αν και το δεύτερο τεστ βγει αρνητικό, τότε ο επισκέπτης βγαίνει από την καραντίνα.

resort-bubble

Ο όρος «καραντίνα» μπορεί να ανακαλέσει δυσάρεστες αναμνήσεις, ωστόσο σε ένα τέτοιο θέρετρο-φυσαλίδα δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγεται, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα amenities του ξενοδοχείου, την πισίνα και το γήπεδο γκολφ – όχι όμως και στις παραλίες.


Για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες που δεν υπόκεινται πλέον σε καραντίνα, δεν θα συγχρωτίζονται με νέους επισκέπτες, καθώς θα μπορούν να επισκέπτονται την τεράστια έκταση που καταλαμβάνει το ξενοδοχείο, αλλά και τα amenities, σε διαφορετικές ώρες. 

Για το δε προσωπικό, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά σε διάφορα σημεία, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ οι δημόσιοι χώροι καθαρίζονται τακτικά. Την ίδια στιγμή, η διαδικασία του check-in έχει επισπευσθεί, ενώ τα δωμάτια, πριν γεμίσουν ξανά, παραμένουν άδεια για δύο μέρες.

Ολοι οι επισκέπτες που είναι καραντίνα θα πρέπει να φέρουν ένα μηχανισμό εντοπισμού, το «the Aqua quarantine bracelet», και να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους – οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται από την τοπική αστυνομία.

resort-bubble

Το ξενοδοχείο, που μετατράπηκε σε resort bubble για να αξιοποιήσει τις αχανείς εκτάσεις του (προσδίδοντας έτσι την εικόνα της ασφάλειας στους επισκέπτες του), έχει δει τις κρατήσεις του να εκτοξεύονται, κυρίως από μέλη του club, που παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που συχνά ξεπερνούν τον ένα μήνα.

Η διανυκτέρευση κοστίζει γύρω στα 610 ευρώ για τα bungalows, 1,200 ευρώ για τις εξοχικές κατοικίες και 1.600 ευρώ για τις βίλλες.

Διαβάστε επίσης Albergo Diffuso. Τα εγκαταλελειμμένα χωριά προσελκύουν τουρίστες

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia