Ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο, ένα βιβλίο και η... ανθρώπινη βλακεία

Ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο στην Αλάσκα, που έγινε γνωστό από το βιβλίο και την ταινία "Into the Wild" ταξίδεψε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, αυτή τη φορά δια αέρος.

Το όχημα της δεκαετίας του 1940, γνωστό και ως "Magic Bus", μεταφέρθηκε σε ''ασφαλές'' σημείο, με ελικόπτερο Σινούκ του στρατού των ΗΠΑ. 

Η απόφαση για την απομάκρυνσή του ήρθε για λόγους ασφαλείας, καθώς αποτελούσε πόλο έλξης ριψοκίνδυνων τουριστών, που δεν δίσταζαν να διασχίσουν την έρημο της Αλάσκα για να το βρουν.

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1996, ακολουθούμενο από την ταινία το 2007 (σε σκηνοθεσία Sean Penn), αποτέλεσε τη «Μέκκα» αρκετών πεζοπόρων που ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματα του Christopher McCandless, που, σύμφωνα με το βιβλίο, έζησε εκεί για τρεις μήνες το καλοκαίρι του 1992 – εν τέλει πέθανε από την πείνα μετά από περιπλάνηση ενός μήνα στην έρημο.

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων δήλωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν 15 τουλάχιστον επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που σχετίζονταν με το απομακρυσμένο λεωφορείο (μόλις τον Φεβρουάριο σώθηκαν, επιστρέφοντας από το λεωφορείο, την τελευταία στιγμή, πέντε Ιταλοί πεζοπόροι), ενώ καταγράφηκαν και δύο θάνατοι.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia