Κρουαζιέρα. Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για το 2021


Οι κρατήσεις για διακοπές σε κρουαζιερόπλοια σημειώνουν αύξηση για το 2021, εξέλιξη που δείχνει να ανατρέπει τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις.
Μία αγορά που μετράει τις πληγές της από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, όπως είναι αυτή των κρουαζιερόπλοιων, με το μέλλον της μέχρι σήμερα να προμηνύεται ζοφερό, φαίνεται ότι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.
Οσες εταιρείες επιβιώσουν των επιπτώσεων της πανδημίας, αναμένεται, με βάση τα αποτελέσματα πληθώρας ερευνών, να έχουν μια ανέλπιστα καλή χρονιά για το 2021, με τις προκρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 40% συγκριτικά με αυτές του 2019. Σύμφωνα δε με έρευνα της UBS, το 76% όσων ακύρωσαν ένα ταξίδι για φέτος δέχθηκαν ως αντάλλαγμα ένα ταξίδι για το 2021 – μόλις το 24% πήρε τα χρήματά του πίσω. Σε μια άλλη έρευνα των LA Times, σε 4.600 πελάτες κρουαζιερόπλοιων,  οι τρεις στους τέσσερις δήλωσαν ότι, όταν επανέλθει η κανονικότητα, θα συνεχίσουν να κάνουν διακοπές σε κρουαζιερόπλοιο.
crouazieroplio-carnivalΠάντως, επί του παρόντος, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυσχερής για τις εταιρείες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια καθώς μια σειρά από κρούσματα και θανάτους μεταξύ των επιβατών από τον Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, με χιλιάδες υπαλλήλων να αντιμετωπίζουν μειώσεις μισθών ή, ακόμα χειρότερα, να περνούν στην ανεργία.
Η ερώτηση, τώρα, του ενός εκατομμυρίου είναι πότε αυτή η βιομηχανία, όπως και οι υπόλοιπες, θα βάλει ξανά μπροστά τις μηχανές (κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν τον Ιούλιο), προκειμένου να παραμείνει ζωντανή. 
Αναμφίβολα, η πιστότητα που επιδεικνύει ένα μέρος της πελατειακής της βάσης αλλά και η αύξηση των κρατήσεων για το 2021 είναι ένα ευχάριστο νέο, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δυσμενές, για τη χειμαζόμενη βιομηχανία.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia