Beverly Willshire. Το ξενοδοχείο όπου γυρίστηκε το Pretty Woman


Το Beverly Wilshire δεν είναι απλώς ένα ακόμη πολυτελές ξενοδοχείο του Beverly Hills στην Καλιφόρνια, αλλά το ξενοδοχείο όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 γυρίστηκε η άκρως επιτυχημένη, αν κρίνουμε από τις εισπράξεις, ταινία Pretty Woman.
beverly-wilshire-pretty-womanΑκόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά, το ξενοδοχείο, που ανήκει στον όμιλο Four Seasons, εξακολουθεί να εξαργυρώνει τη δημοφιλία που απέκτησε χάρη στο Hollywood, με αμέτρητους fans της ταινίας να διαμένουν στις εγκαταστάσεις του για να κλέψουν λίγη από τη λάμψη των δύο λαμπερών αστέρων, προσφέροντας τον Ιανουάριο του 2020 ένα τετραήμερο πακέτο βασισμένο στην ταινία.
Το «Pretty Woman For the Day», πέρα από τη διαμονή στην προεδρική σουίτα των 1.300 τ.μ. όπου διέμειναν ο Richard Gere και η Julia Roberts, περιλαμβάνει επίσης βόλτα για ψώνια στο Rodeo Drive με τον προσωπικό σας στυλίστα, δείπνο στο The Blvd, αλλά και στο CUT (από τα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής) όπου το ζευγάρι θα μπορεί να συναναστραφεί με τον διάσημο σεφ Wolfgang Puck, μεταφορά με Mercedes Sedan, αλλά και μια βραδιά στην όπερα του Los Angeles.
proedriki-suitaΓια όσους ενδιαφέρονται, το επετειακό αυτό πακέτο κοστίζει 300.000 δολάρια (όση ακριβώς ήταν και η αμοιβή της Julia Roberts), στο οποίο όμως περιλαμβάνονται και ψώνια για ρούχα, παπούτσια και λοιπά αξεσουάρ ύψους 50.000 δολαρίων.

P.S.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προσεγγισθεί τόσο η Porsche όσο και η Ferrari για να «δωρίσουν» το νέο τους μοντέλο για τις ανάγκες τις ταινίας (product placement). Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν, η πρώτη ευγενικά και η δεύτερη με πιο ακραίο τρόπο, απαιτώντας από τους συντελεστές της ταινίας να μην χρησιμοποιηθεί ούτε κατά διάνοια κάποιο από τα μοντέλα της (ούτε καν επί πληρωμή). Ο λόγος ήταν πολύ απλός: δεν ήθελαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο να ταυτιστεί με μία πόρνη… Η Lotus πάντως, που δεν είχε αυτές τις ηθικές αναστολές, δώρισε στην παραγωγή τρία μοντέλα Lotus Esprit και είδε τις πωλήσεις της να τριπλασιάζονται μέσα σε ένα χρόνο…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia