Ενας από τους πρώτους υπολογιστές της Apple πωλήθηκε προς 375.000 δολάρια...


Ένας σπάνιος υπολογιστής Apple 1, όντας το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η αμερικάνικη εταιρεία την πρωταπριλιά του 1976, πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες αντί 375.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Το μηχάνημα είχε σχεδιασθεί από τον Στιβ Βόζνιακ και τον φίλο του Στιβ Τζομπς, οι οποίοι, αφού πούλησαν ότι πολύτιμο είχαν και συγκέντρωσαν 1.300 δολάρια, είχαν κλείσει συμφωνία με ένα κατάστημα στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας για να το προμηθεύσουν με 200 τέτοιους υπολογιστές, προς 666,66 δολάρια τον καθένα. Υπολογίζεται ότι σήμερα έχουν απομείνει γύρω στα 60-80 τέτοια μηχανήματα.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μοντέλου Apple 1 το είχε αγοράσει τότε από το συγκεκριμένο μαγαζί και το χρησιμοποίησε για να μάθει τη γλώσσα προγραμματισμού Basic αλλά και για να γράψει κάποια προγράμματα. Επειτα από λίγο καιρό, όταν η τεχνολογία του είχε ήδη ξεπεραστεί, αποφάσισε να τον κρατήσει επειδή σκέφτηκε ότι «κάποια μέρα μπορεί να γίνει κομμάτι της ιστορίας της πληροφορικής». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπολογιστής εξακολουθεί να είναι λειτουργικός.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia