Πλήρωσε 8.500 ευρώ για ένα, δήθεν, σπάνιο ποτήρι ουίσκι...

Κινέζος τουρίστας πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα για να πιει ένα, δήθεν, ποτήρι ουίσκι του 1878.

Το εξαιρετικής ποιότητας ουίσκι Macallan χρονολογίας 1878, που δοκίμασε ένας εκατομμυριούχος Κινέζος, πληρώνοντας για ένα ποτήρι 8.589 ευρώ, σε ξενοδοχείο στο θέρετρο του Σεντ Μόριτζ, αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν κάλπικο.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Waldhaus στεγάζεται το διάσημο μπαρ, "Devil's Place", που φημίζεται για τη μοναδική του συλλογή από ουίσκι. Εκεί προσφέρονται 2.500 μάρκες με το κόστος να κυμαίνεται από 7 έως 9.999 ελβετικά φράγκα για μια δόση δύο εκατοστόλιτρων (δηλαδή ένα ποτήρι).

Πριν μερικούς μήνες, οι υπεύθυνοι του "Devil's Place" πούλησαν στον ερασιτέχνη Κινέζο γευσιγνώστη ένα ποτήρι από το επίμαχο μπουκάλι Macallan, που άνοιξαν ειδικά για εκείνον.

Το εν λόγω περιστατικό προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα ένα εξειδικευμένο εργαστήριο να αναλάβει το έργο της επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του μπουκαλιού. Εντέλει, αποδείχθηκε ότι το ουίσκι ήταν πιο «σύγχρονο», παραγωγής 1970. Το μπουκάλι-μαϊμού αγοράστηκε πριν από 25 χρόνια σε πολύ υψηλή τιμή από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευσυνείδητος διευθυντής του ξενοδοχείου ταξίδεψε έως το Πεκίνο για να αποζημιώσει τον Κινέζο πελάτη και να «δείξει ότι οι Ελβετοί είναι τίμιοι άνθρωποι και δεν τους αρέσει να εξαπατούν» (αλλά και για να διαφυλάξει τη φήμη του ξενοδοχείου του...).
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia