Victoria's Secret. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ακόμα και αν κλέβει...

Για τα περισσότερα καταστήματα με ρούχα οι κλοπές αποτελούν έναν δισεπίλυτο γρίφο. Ιδιαίτερα στα μεγάλα καταστήματα οι κλοπές εμπορευμάτων από πελάτες (αρκετοί από αυτούς, έχοντας εντρυφήσει στην «τέχνη», γνωρίζουν πώς να μην γίνουν αντιληπτοί) είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Στα καταστήματα της Victoria’s Secret, όπου σε μια καθημερινή μέρα μπορεί να "κάνουν φτερά" εσώρουχα και αρώματα συνολικής αξίας μέχρι και 7.000 ευρώ, φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, η οποία συνοψίζεται σε μια μόλις φράση: «άστους να κλέβουν»!!!

Αρκετοί υπάλληλοι της αλυσίδας έχουν κατά καιρούς αναφέρει ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό και ότι οι υπάλληλοι, ακολουθώντας την αυστηρή εταιρική πολιτική, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν. Διατείνονται μάλιστα ότι έχουν εντολή να κάνουν τα ''στραβά μάτια'', αλλιώς κινδυνεύουν και με απόλυση. 

Διαβάστε ακόμηΓιατί η Victoria's Secret πέταξε εκατοντάδες στηθόδεσμους στα σκουπίδια...

Αυτό το γνωρίζουν και οι κλέφτες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αποθρασυνθεί, φθάνοντας σε σημείο να χλευάζουν τις πωλήτριες λέγοντας: «Σήμερα ήρθα να κλέψω και εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί κινδυνεύεις με απόλυση». 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μια πωλήτρια: «Εχω δει ανθρώπους να βάζουν στην τσάντα τους δέκα αρώματα των 70 δολαρίων έκαστο και δεν έχω πει τίποτα, γιατί έτσι με έχει συμβουλέψει η διευθύντρια του καταστήματος».

Παρόμοια πολιτική ακολουθούν και άλλες αλυσίδες, προκειμένου αφενός να προστατεύσουν την ασφάλεια του προσωπικού (αρκετές πελάτισσες γίνονται βίαιες όταν κατηγορηθούν για κλοπή) και αφετέρου για να αποφύγουν μια δυσάρεστη κατάσταση, όπως όταν κάποιος κατηγορηθεί αδίκως για κλοπή.

Υ.Γ.

Εύλογο είναι το ερώτημα αν η εταιρεία έχει την ίδια πολιτική και για τους υπαλλήλους που κλέβουν (sic)...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia