Γιατί η Victoria's Secret πέταξε εκατοντάδες στηθόδεσμους στα σκουπίδια...


Γυναίκα στο Κολοράντο βρήκε την εβδομάδα που μας πέρασε εκατοντάδες σουτιέν της εταιρείας Victorias Secret σε κάδο σκουπιδιών.
Οι στηθόδεσμοι είχαν πεταχτεί από παραπλήσιο κατάστημα της εταιρείας που διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία του – η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, ελέω χαμηλών πωλήσεων, έχει αναγκαστεί να κλείσει πληθώρα καταστημάτων.
Η εταιρεία δήλωσε ότι όλοι οι στηθόδεσμοι ήταν χρησιμοποιημένα δείγματα που βρίσκονταν στα δοκιμαστήρια και τα οποία, για ευνόητους λόγους, καταστράφηκαν.
Το ερώτημα τώρα είναι γιατί μία εταιρεία σαν την Victorias Secret ή παλαιότερα την Nike και την Burberry (το 2018 κατέστρεψε ρούχα αξίας 37 εκατ. δολαρίων) όχι μόνο επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά προτιμάει να τα ξεφορτωθεί αντί να τα δωρίσει, για παράδειγμα, σε κακοποιημένες γυναίκες ή σε όσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν - για περιβαλλοντική ή κοινωνική ευαισθησία, ούτε λόγος. 
Προφανώς για να προστατέψουν την εικόνα τους, καθώς δεν επιθυμούν τα προϊόντα τους να φθάσουν στους "λάθος ανθρώπους".  
Αυτό, βέβαια, που συχνά πετυχαίνουν είναι, αν  η αποτρόπαια πράξη τους διαρρεύσει, να πλήξουν ανεπανόρθωτα την εικόνα τους…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia