Το #safefriday, αντίδοτο στο Black Friday

Μέσα σε αυτόν το ορυμαγδό διαφημίσεων με αφορμή το Black Friday, μου κίνησε την περιέργεια μία διαφήμιση-κοινωνική προσφορά διαφορετική, που κρατάει αποστάσεις από όλο αυτό το εφήμερο εμπορικό πανηγύρι που έχει στηθεί, την οποία κατά κάποιον τρόπο κοντοστέκεσαι και τη διαβάζεις (εντέλει ο στόχος επετεύχθη).

Ο λόγος για την ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct, στην οποία η Black Friday 2022 βάφεται με χρώμα και γίνεται #safefriday, αποσκοπώντας να δημιουργήσει κάτι πιο μόνιμο, ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, συγκριτικά με τις εκπτώσεις λόγω Black Friday.

Όπως αναφέρει στο κείμενό της: «Δεν χρειαζόμαστε μία μέρα εκπτώσεων, για λίγους και για λίγο. Eδώ και χρόνια δίνουμε τις πιο χαμηλές τιμές για όλους, κάθε μέρα. Φέτος απέχουμε από τη «μαύρη» φασαρία, βγαίνουμε έξω και φτιάχνουμε 100 σχολικές διαβάσεις. Γιατί η ασφάλεια δεν είναι υπόθεση της μιας μέρας».

Και συνεχίζει: «Φτιάχνουμε 100 σχολικές διαβάσεις, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά ασφαλείς μετακινήσεις από και προς το σχολείο τους. Σήμανση στον δρόμο, φωτεινές πινακίδες και επιδιόρθωση υποδομών που ήδη υπάρχουν ‘’μεταμορφώνουν’’ 100 διαβάσεις έξω από σχολεία σε περάσματα ασφαλή για πεζούς και οδηγούς».

Η αρχή έγινε από τον δήμο Γαλατσίου και η #safefriday είναι μόνο η αφορμή και η αρχή του προγράμματος. Οι εργασίες, που γίνονται πάντα βράδυ, θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι 100 προγραμματισμένες διαβάσεις αλλά και όσες πιθανόν προκύψουν στην πορεία. Ο απολογισμός θα γράψει: 30 νύχτες – 100 διαβάσεις – 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες.

Οι πρώτες πρωινές ώρες αποτυπώνουν μια μεταμόρφωση που έχει σημασία! Καθαρή διαγράμμιση στην άσφαλτο, η προειδοποιητική πινακίδα στη θέση της, οι ανακλαστήρες – σαμαράκια (τα «μάτια γάτας») στη θέση τους κι αυτά. Λίγη ώρα μετά, το σχολείο παίρνει την καθημερινή πολύβουη μορφή του, με τις κορδέλες να αφαιρούνται και τη νέα διάβαση να παραδίδεται σε πεζούς και οχήματα.

Μερικές φορές το να είσαι διαφορετικός, σε καθιστά πιο ελκυστικό (being different makes you beautiful).

Διαβάστε ακόμη:

H ιστορία του Black Friday

Black Friday 2022: Θα δει το e-shop σου άσπρη μέρα;



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia