Pack Up & Go. Οταν ο προορισμός είναι έκπληξη...

Το Pack Up & Go είναι ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που σχεδιάζει διακοπές 3 ημερών και άνω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πελάτης είναι να επιλέξει τον προϋπολογισμό του, την πόλη από την οποία θα αναχωρήσει, τον τρόπο που θέλει να ταξιδέψει (αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο), να παραθέσει τις προτιμήσεις και το «ιστορικό» του (πού δηλαδή έχει ταξιδέψει), καθώς και τις διαθέσιμες ημερομηνίες. 

Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει το πρακτορείο, το οποίο φυσικά θα επιλέξει τον προορισμό, πάντα μέσα στις ΗΠΑ, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει. Μέχρι σήμερα έχει στείλει 10.000 ταξιδιώτες σε 85 προορισμούς. 

Το ερέθισμα για την δημιουργία του Pack Up & Go προέκυψε όταν η Lillian Rafson, ιδρύτρια και CEO της εταιρείας, βρέθηκε πριν λίγα χρόνια στη Ρίγα της Λετονίας όπου γνώρισε δύο κορίτσια που βρίσκονταν στον ξενώνα της σε διακοπές-έκπληξη. Τότε διαπίστωσε ότι στην Ευρώπη υπήρχαν τουριστικά γραφεία που οργάνωναν ταξίδια όπου ο προορισμός ήταν έκπληξη. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει κάτι ανάλογο στην Αμερική, απευθυνόμενη σε πολυάσχολους ταξιδιώτες που δεν είχαν το χρόνο ή τη διάθεση να προγραμματίσουν τις διακοπές τους ή απλώς αναζητούσαν μια «περιπέτεια».

Πώς λειτουργεί το Pack Up & Go

Ο ενδιαφερόμενος, μέσα από το ερωτηματολόγιο που καλείται να συμπληρώσει, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ταξίδια με αεροπλάνο/τρένο, οδικά ταξίδια, προορισμούς στην ύπαιθρο κ.α. Απαιτείται να κάνει κράτηση τουλάχιστον 4 εβδομάδες νωρίτερα. Ωστόσο, αν γνωρίζει πότε θέλει να ταξιδέψει, καλό είναι να κάνει κράτηση το συντομότερο δυνατό. 

Πληρώνει προκαταβολικά το κόστος του ταξιδιού. Το κόστος ανά άτομο καλύπτει τους ναύλους του αεροπλάνου και τα έξοδα διαμονής, όχι δαπάνες εστίασης και ψυχαγωγίας.

Μία εβδομάδα πριν από το ταξίδι του έρχεται ενημέρωση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, το τι θα χρειαστεί να πάρει μαζί του, αλλά και τι ώρα να πάει στο αεροδρόμιο.

Λίγες μέρες πριν, καταφθάνει το Surprise Trip Envelope, ένας φάκελος που εμπεριέχει πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνει στην περιοχή (π.χ. καφετέριες, νυχτερινή διασκέδαση, πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο), το οποίο ωστόσο καλείται να μην ανοίξει ακόμα, για να μην χαλάσει την έκπληξη. Αυτό θα το κάνει την ημέρα της αναχώρησης. 



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia