Fake reviews. Μείνετε μακριά...

Ένα λάθος στο οποίο δεν θα πρέπει να υποπέσει οποιαδήποτε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας (και όχι μόνο) είναι να αγοράσει ψεύτικες κριτικές (η ταρίφα είναι στα 150 ευρώ οι 20 κριτικές).

Όχι μόνο αυτή η πρακτική είναι παράτυπη, αλλά συχνά δεν έχει κανένα όφελος για την επιχείρησή σας (και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι θα μπορούσε να τιμωρηθεί από το TripAdvisor). 


Οι εταιρείες αυτές που λυμαίνονται το χώρο ουσιαστικά ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Προσεγγίζουν μαζικά εστιατόρια και ξενοδοχεία διαφημίζοντας απροκάλυπτα την πραμάτειά τους (εσχάτως στο παιχνίδι, πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, π.χ. Google, TripAdvisor και Booking, έχουν βάλει και την Zoover), υποσχόμενοι καλύτερη βαθμολογία, υψηλότερη κατάταξη και... νέους πελάτες (sic). 

Οι κριτικές αυτές συνήθως χτυπούν στο μάτι, καθώς τις περισσότερες φορές πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να είναι fake. Αντί λοιπόν να ξοδεύετε χρήματα από εδώ και από εκεί, προσπαθήστε από μόνοι σας να πείσετε τους επισκέπτες σας να γράψουν κριτική. Κερδίστε 5στερες κριτικές με το σπαθί σας (σ.σ. αν είναι αυθεντικές, θα είναι πιο επιδραστικές και θα σας φέρουν νέους πελάτες). 

Ακόμα όμως και μερικές αρνητικές κριτικές να έχετε, δεν χάλασε ο κόσμος, ίσα ίσα που θα μπορούσαν να είναι εποικοδομητικές (εκτός αν θεωρείτε ότι είστε τέλειοι) και να σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia