Ξενοδοχεία προσφέρουν ''πακέτα ύπνου''...

Πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας (το 2021 τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης είχαν μέση πληρότητα 59%, αρκετά κάτω συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα), αναζητούν καινοτόμους τρόπους ώστε να αυξήσουν την πληρότητά τους και να αντλήσουν έσοδα. Όπως τα Walker Hotels στη Νέα Υόρκη, τα οποία πριν λίγο καιρό εγκαινίασαν τα… «πακέτα ύπνου».


Τα πακέτα ύπνου (“Nap Pod”) παρέχουν το προφανές: ξεκούραση σε δωμάτιο του ξενοδοχείου για περιορισμένο χρόνο (συνήθως στο πακέτο περιλαμβάνεται ρόμπα, μάσκα ματιών και τσαγάκι). Μολονότι το μυαλό των περισσοτέρων πάει σε όρους όπως «ξενοδοχεία ημιδιαμονής» (πρακτική που στην Ελλάδα γεννήθηκε στην Ομόνοια πριν έναν και πλέον αιώνα), εντούτοις εδώ το κίνητρο δεν είναι το σεξ ή η χρήση ναρκωτικών (που υπήρξε αρκετά διαδεδομένη στην Αμερική). 

Η κύρια αγορά-στόχος είναι όσοι αναζητούν μέσα στη μέρα ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, κυρίως όσοι εργάζονται πολλές ώρες ή/και ο χώρος εργασίας τους είναι μακριά από το σπίτι τους (super commuters). Η τάση αυτή γεννήθηκε στην πανδημία, όταν πολλά στελέχη εταιρειών που εργάζονταν από το σπίτι ξέκλεβαν λίγο χρόνο για έναν υπνάκο. 

Διαβάστε ακόμη Tryvertising. Τι είναι και πώς τα ξενοδοχεία το αξιοποιούν...

Εν προκειμένω, τα Walker Hotels, με θέα στο κέντρο του Μανχάταν χρεώνουν 75 δολάρια τα 90 λεπτά (83 cents το λεπτό - υπάρχει και η εναλλακτική των $149 για τέσσερις συνεδρίες). 

Τα Walker Hotel δεν είναι η μοναδική επιχείρηση που επενδύει στον σύντομο ύπνο. Ήδη από την αρχή της πανδημίας, υπήρχαν start-ups στην Νέα Υόρκη που έστελναν στελέχη τους σε ξενοδοχεία για να πάρουν έναν υπνάκο. Ένα δε κέντρο ευεξίας, δημιούργησε κάψουλες ύπνου.

Διαβάστε ακόμα Local guides. Προσφέροντας added value στους επισκέπτες...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia