Ρωσία. Η κλοπή σημάτων σε όλο της το μεγαλείο...

Μολονότι οι περισσότερες ξένες επιχειρήσεις, όπως τα McDonald’s και τα Starbucks, έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία, εντούτοις οι Ρώσοι έχουν κάτι για να τους ενθυμίζει τα ''απαγορευμένα αγαθά της Δύσης''...

Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αντιγραφές (copycats), καθώς πολλές ρώσικες εταιρείες, με την σκανδαλώδη άδεια των Αρχών, που δήλωσαν ότι δεν θα προστατέψουν τις ξένες πατέντες (προερχόμενες από «μη φιλικές χώρες»), έχουν σπεύσει να καλύψουν το κενό. 

Διαβάστε ακόμη Ρωσία. 36 δολάρια το Big Mac...

Για παράδειγμα μία εταιρεία ονόματι "Uncle Vanya" (Θείος Βάνια) κατέθεσε στις 12 Μαρτίου αίτηση για να κατοχυρώσει ένα λογότυπο το οποίο παραπέμπει ξεκάθαρα στο σήμα κατατεθέν της McDonald’s. Το σχέδιο, γυρισμένο κατά 90 μοίρες, στηρίζεται στο γράμμα «Β», από το «Θείος Βάνια», είναι κίτρινο σε κόκκινο φόντο και θυμίζει τις φημισμένες χρυσές αψίδες των McDonald’s.

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες κατατέθηκαν αιτήσεις για τη χρήση trademarks όπως "Starducks" "Makdonalds" και "Makdak", όλα από έναν επιχειρηματία.  

Ήδη πάντως στην περιοχή της Κριμαίας, που έχει περάσει στους Ρώσους από το 2014, υπάρχουν αντιγραφές των ξένων σημάτων, όπως το "DonMak", που επίσης παραπέμπει στα McDonald’s, και το οποίο σερβίρει ένα πιάτο με το όνομα "Bikmak," το CFC, που προσφέρει μεταξύ άλλων και τηγανιτό κοτόπουλο και τα ‘’Starducks’’.

Διαβάστε ακόμη Οταν άνοιξε το πρώτο McDonald's στη Ρωσία...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia