Ρωσία. 36 δολάρια το Big Mac...

Αρκετοί Ρώσοι, που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το κλείσιμο των 800 καταστημάτων των McDonald’s, προσπαθούν να (μοσχο)πουλήσουν μέσω διαδικτύου διάφορα προϊόντα του αμερικάνικου κολοσσού. 

Στο Avisto, το κορυφαίο ρώσικο site που φιλοξενεί διαφημίσεις, καταχωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες αγγελίες για την πώληση Big Macs και McMuffins. Μάλιστα ένας πωλητής από τη Μόσχα ζητούσε 36 δολάρια για ένα Big Mac, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες κόστιζε μόλις ένα δολάριο…

Έτερος  πωλητής έβγαλε στο σφυρί το "McDonald's Breakfast," (McMuffins, potato pancakes, και sauces) για $18 και ανέφερε χαρακτηριστικά "to those who want to enjoy the last taste of a bygone era" (για όσους αναζητούν μια ακροτελεύτια γεύση μιας εποχής που φεύγει). 

Η πιο βέβαια ακραία περίπτωση δεν ήταν άλλη από την πώληση μιας χάρτινης σακούλας με το λογότυπο των McDonald’s προς $373. Άγνωστο αν η σακούλα περιείχε προϊόντα μέσα…

Προς πώληση βγήκαν και κάθε λογής συσκευασίες με το εταιρικό λογότυπο, όπως κύπελλα και χάρτινα δοχεία για τις τηγανιτές πατάτες. Υπήρχε μάλιστα πωλητής που διαφήμιζε το "McDonald's signature glass" προς $74.

Το κλείσιμο των McDonald’s (ο CEO της εταιρείας δήλωσε πρόσφατα, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ότι είναι «αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη») δυσαρέστησε σφόδρα τους Ρώσους, οι οποίοι συνέρρευσαν σε κάποιο από τα 800 καταστήματα για να «ζήσουν την εμπειρία», πριν αυτά κλείσουν.  


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia