Η επική απάντηση ιδιοκτήτη εστιατορίου σε influencer...

Η ιστορία με τους influencers είναι λίγο-πολύ γνωστή. Προσεγγίζουν εστιατόρια και ξενοδοχεία προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους χωρίς χρέωση, με αντάλλαγμα μερικές αναρτήσεις. Συχνά δεν γνωρίζουν τίποτα γι' αυτές τις επιχειρήσεις (π.χ. δεν ξέρουν καν τι μενού έχουν), απλώς ''ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα''.

Πριν από λίγες μέρες ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου έδωσε μία ''επική'' απάντηση σε μία food blogger η οποία ζητώντας collaboration (συνεργασία), όπως είναι ο ακριβής όρος που χρησιμοποιούν, "ικέτευσε για δωρεάν φαγητό''. Η Elle Groves ζήτησε από τον ιδιοκτήτη, χωρίς να γνωρίζει καν πώς τον λένε, να "δοκιμάσει -μαζί με μία φίλη της- τα γεύματά του δωρεάν", προκειμένου να κάνει ορισμένες αναρτήσεις στα social media. 

''We would love to come and try it out in exchange for some stories in our personal accounts, and a post and stories in our food page accounts'', έγραφε το -μάλλον κοινότοπο- μήνυμα. Η ίδια ισχυρίστηκε αργότερα στα Μέσα ότι η σελίδα της αποσκοπεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν... Αρνήθηκε φυσικά ότι ζήτησε να φάνε δωρεάν και ότι στο 99% των περιπτώσεων πληρώνουν οι ίδιες το γεύμα τους.

Διαβάστε ακόμη Social media και influencers. Ενας υπέροχος ψεύτικος κόσμος...

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου επέλεξε να απαντήσει στην influencer και να την βάλει στη θέση της (ένας κριτικός εστιατορίων ανέβασε την απάντηση στα social media). Αφού λοιπόν ζητάει συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, καθώς δεν ήθελε να απαντήσει αμέσως, ενθυμίζει στην κυρία τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην εποχή του covid. 

"Θα σου εξηγήσω κάποια πράγματα μπας και γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Το να προσεγγίσεις μια μικρή εταιρεία, χωρίς να ξέρεις τίποτα γι' αυτήν, μόνο και μόνο για να πάρεις κάτι δωρεάν, είναι αν μη τι άλλο σκατοδουλειά. Πόσω μάλλον σήμερα, που οι επιχειρήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να σταθούν στα πόδια τους με αξιοπρέπεια''. Και συνεχίζει, μεταξύ άλλων: ''αναγκάστηκα να κάνω και δεύτερη δουλειά, για να πληρώσω το προσωπικό μου''. 

"Αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις, μήπως θα έπρεπε να πληρώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες; Το σκέφτηκες; Φάε, λοιπόν, πιες, ξόδεψε χρήματα, άφησε φιλοδώρημα και κατόπιν κάνε τις αναρτήσεις σου για να βοηθήσεις μια χειμαζόμενη βιομηχανία'', κλείνει το μήνυμά του, το οποίο φυσικά έγινε viral. 

Διαβάστε ακόμη Η απάντηση ξενοδόχου σε influencers που ζητούν δωρεάν διαμονή...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia