Charter flights στην υπηρεσία των κατοικίδιων...

«Ιδιωτικό τζετ για το κατοικίδιο μου» είναι μια φράση που συνήθως ακούμε από δισεκατομμυριούχους ή/και celebrities. Ωστόσο, εν έτει 2022 στο Hong Kong, «κοινοί θνητοί» έρχονται αντιμέτωποι με ένα τέτοιο είδος δαπάνης. 

Αρκετοί από αυτούς, που μέχρι πρόσφατα εργάζονταν εκεί, πλέον μετακομίζουν προς άλλες «πολιτείες», αναζητώντας έναν ασφαλή τρόπο ώστε να μεταφέρουν τα κατοικίδια τους. Σε μια πρωτόλεια μορφή της οικονομίας του διαμοιρασμού, άρχισαν να καταθέτουν τον οβολό τους ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα, προκειμένου να νοικιάσουν ένα private jet. 

Το Hong Kong έχει επιβάλλει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας, κάτι που έχει ενοχλήσει σφόδρα τους «ενοίκους» του. Μάλιστα, το 40% αυτών δήλωσαν πέρυσι ότι σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, κάπου αλλού. Την  ίδια στιγμή, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν και αυτές θέσει αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τη μεταφορά των κατοικίδιων.

Μία από τις εταιρείες που αναλαμβάνει να κάνει charter flights είναι η Top Stars, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επανατοποθετηθεί, κινούμενη μακριά από τα υψηλόβαθμα στελέχη και «φλερτάροντας» με ομαδικές ενοικιάσεις για τη μεταφορά των κατοικίδιων. Όπως αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, η πελατεία πλέον απαρτίζεται από τη μεσαία τάξη, με τις δουλειές να έχουν εκτοξευτεί κατά 700% από την απαρχή της πανδημίας.  

Πέρα από γάτες και σκύλους, συχνοί «επιβάτες» είναι και χάμστερ, κουνέλια, πτηνά, χελώνες, τα οποία κινδυνεύουν αν μείνουν πίσω – σε μια μόνο περίπτωση, όταν εντοπίστηκε ένα χάμστερ θετικό στον ιό, θανατώθηκαν 2.500 ζωάκια. 

Διαβάστε ακόμη Γιατί τα αεροπορικά καθίσματα είναι μπλε;

Μια άλλη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, η Life Travel, δήλωσε στο CNN ότι πλέον το 98% των charter πτήσεών της απευθύνεται, όχι σε όσους ταξιδεύουν προς και από Ιαπωνία, αλλά σε οικογένειες ή νοικοκυριά που μετακομίζουν σε Ιαπωνία, Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Αμερική, Αυστραλία και Καναδά. 

Ο CEO της L'Voyage, διαθέτοντας αρκετή εμπειρία πετώντας κατοικίδια σε ιδιωτικά αεροπλάνα πριν από την πανδημία, τονίζει στο CNN ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν γίνει όλο και πιο απελπισμένοι καθώς το Χονγκ Κονγκ ακυρώνει πτήσεις και απαγορεύει διάφορες αεροπορικές εταιρείες "Τα κατοικίδια είναι μέρος της οικογένειας. Πολλοί περιμένουν 12 μήνες για μια πτήση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικές χιλιάδες ζώα (στο Χονγκ Κονγκ) που περιμένουν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για να πάνε στους ιδιοκτήτες τους." Πλέον τα μισά έσοδα της εταιρείας σχετίζονται με τα κατοικίδια. 

Εταιρείες σαν την L'Voyage, που έρχονται να καλύψουν το κενό στην αγορά, συνεργάζονται στενά με ιδιοκτήτες κατοικίδιων για να βεβαιωθούν ότι τα αγαπημένα τους ζώα έχουν μικροτσίπ, διαθέτουν όλα τα σωστά έγγραφα και έχουν τους απαραίτητους εμβολιασμούς που απαιτούνται για να πετάξουν. 

Πηγή: flyluxurious


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia