3* ξενοδοχείο, με άθλια βαθμολογία, χρεώνει το δωμάτιο 300 ευρώ τη βραδιά...

Είναι δυνατόν ένα ξενοδοχείο 3* σε μη τουριστική περιοχή (λίγο έξω από τη Θήβα) να τιμολογεί τα δωμάτιά του στα 300 ευρώ (όσο δηλαδή τιμολογεί περίπου ένα 4* ή 5*); Η απάντηση, όσο τρελό και αν φαίνεται, είναι "ναι" (!)


Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το εν λόγω ξενοδοχείο έχει χείριστες βαθμολογίες τόσο στην Google (2,2) όσο και στο TripAdvisor (2,5), με την πιο πρόσφατη κριτική να είναι από το 2019 (ως δια μαγείας οι πιο πρόσφατες κριτικές έχουν εξαφανιστεί), ενώ η δε ιστοσελίδα του είναι «τραγική», καθότι σχεδιάστηκε όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 2010 - φυσικά, δεν είναι συμβατή με κινητά τηλέφωνα. 

Το ξενοδοχείο αυτό ακυρώνει όλους τους προσδιοριστικούς παράγοντες που «διαμορφώνουν» την τιμή ενός καταλύματος (κόστος, πελατεία, ανταγωνισμός κ.λπ.). 

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ιδιαίτερα αν γνωρίζει τις τιμές που χρέωνε στο παρελθόν), έχει να κάνει με έναν αστάθμητο παράγοντα: τον χιονιά!! Ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καθώς αρνήθηκε, στους -10C, να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι με το σκύλο του, που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του (την ίδια στιγμή το Sofitel άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τους εγκλωβισμένους...). 

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κύριος αυτός, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, ανέβασε κατακόρυφα τις τιμές, στα 300 ευρώ τη βραδιά (!) - οι υψηλές τιμές ωστόσο παραμένουν ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε ακόμα Πεντάστερο ξενοδοχείο με ιστοσελίδα από το 2009...

Το θέμα πήρε διαστάσεις και οι αγανακτισμένοι χρήστες έγραψαν αρνητικές κριτικές, ρίχνοντας τη βαθμολογία του καταλύματος στα τάρταρα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης, βγαίνοντας στα κανάλια, ζήτησε και τα ρέστα, απειλώντας να μηνύσει το ζευγάρι, που ανέβασε και σχετικό βίντεο. 

P.S.

Σε τέτοιες κρίσεις, όπου διακυβεύονται ζωές, η επίδειξη ανθρωπιάς πάντα κερδίζει. Being human is also good for business. 

Στην αυριανή ανάρτηση θα δούμε πώς ένα ξενοδοχείο στη Χαλκιδική κέρδισε από μία παρόμοια κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia