Airbnb. Αναζητά host για να ζήσει το όνειρό του στην Ιταλία

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ορισμένα χωριά της Σικελίας βγήκαν πριν δύο χρόνια στο σφυρί, με το κάθε εγκαταλελειμμένο σπίτι να τιμολογείται μόλις στο ένα ευρώ!! Στόχος ήταν, με την άφιξη νέων κατοίκων, η αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας και η επιστροφή της ζωής στη φύση. 

Ένα από αυτά τα ερειπωμένα σπίτια, στο χωριό Sambuca, το οποίο ανακηρύχθηκε το 2016 ως το ομορφότερο χωριό της Ιταλίας, αγοράστηκε από την Airbnb, η οποία το μετέτρεψε σε παραδοσιακό αγροτικό σπίτι της ιταλικής εξοχής. 

Η Airbnb έχει αποδειχθεί πολύ καλή στο να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Ετσι και τώρα, αγόρασε αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και 80 χλμ. έξω από το Palermo, για να το παραχωρήσει, έναντι ενός ευρώ, σε έναν host, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνει στην περιοχή για τουλάχιστον τρεις μήνες και θα νοικιάσει, στοχεύοντας σε digital nomads, ένα τουλάχιστον δωμάτιό του για τουλάχιστον εννέα μήνες. 

Η δημοφιλής πλατφόρμα δεσμεύτηκε να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Η επιλογή του εν λόγω χωριού μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η Σικελία, και όχι μόνο, έχει αναχθεί μέσα στην πανδημία σε ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, συνδράμοντας στην ''αποσυμφόρηση'' των τεσσάρων κυρίων πόλεων, όπως η Ρώμη, η Βενετία, το Μιλάνο και η Φλωρεντία (το ποσοστό των αφίξεων, μέσα σε δύο χρόνια, έπεσε από το 26 στο 17%).

Διαβάστε ακόμη 3 πολύτιμα μαθήματα από την "περιπέτεια" της Airbnb (που πλέον επέστρεψε στην κερδοφορία)

Ο ιδανικός υποψήφιος, που θα πρέπει να είναι άνω των 18 και να μιλάει αγγλικά ή ιταλικά, «θα πρέπει να έχει πάθος με τη φύση, την ιταλική κουλτούρα (συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα) και να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στην αναγέννηση του χωριού» γράφει στη σχετική αγγελία η δημοφιλής πλατφόρμα. 

Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο, με τις αιτήσεις να πρέπει να υποβληθούν μέχρι τον Φεβρουάριο και την «σύμβαση» να ξεκινάει από το καλοκαίρι. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia