Πώς απάντησε ξενοδόχος σε αρνητική κριτική...

Για λόγους καθαρά επαγγελματικής διαστροφής συνηθίζω να διαβάζω κριτικές ξενοδοχείων, καθώς και τις απαντήσεις, αν υπάρχουν. Είναι σωστό να απαντάμε στις κριτικές, ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν. 

Ενίοτε γίνονται είρωνες και επιθετικοί, όπως στην αρνητική κριτική που ακολουθεί (για ξενοδοχείο, με ''δήθεν'' σουίτες, στην Σκιάθο):

Απαράδεκτη συμπεριφορά και πολλά τα 140 ευρώ για μια βραδιά!!!

Μετά από απόφαση μας να περάσουμε την επέτειο μας στην Σκιάθο αποφασίσαμε να μείνουμε στο …!!! Τι λάθος επιλογή!!! Απαράδεκτη συμπεριφορά στη ρεσεψιόν και το δωμάτιο απλά χάλια!!! Μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο στο ισόγειο που μόνο ξενοδοχείο δεν θύμιζε!!! Κρίμα τα 140 ευρώ που δώσαμε για την βραδιά!!!

Διαβάστε λιγότερα

Απάντηση από: skiathosjsi, General Manager στο … Hotel & Suites

Αγαπητή κα,

Λυπούμαστε που δεν μείνατε ευχαριστημένη κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας. Σε ότι αφορά τις απόψεις σας για τη ρεσεψιόν και το δωμάτιο είναι απόλυτα σεβαστές αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εργαλεία όπως το Tripadvisor έχουν "χάσει-μπερδέψει" το σκοπό της ύπαρξης τους ο οποίος είναι η ανταλλαγή απόψεων για καταλύματα και εστιατόρια, σημειώνοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία των επιχειρήσεων, από επισκέπτες που έχουν ήδη πάει ώστε να βοηθούν τους επόμενους να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα.
Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρησιμοποιούνται από επισκέπτες οι οποίοι βγάζουν όλη τους την κακία και το μίσος γιατί δεν πέτυχαν μια δωρεάν αναβάθμιση δωματίου, δεν πήραν μια έξτρα έκπτωση κατά την αναχώρηση, ή οποιασδήποτε μορφής δωρεάν κέρδος.
Εφόσον δεν σας ικανοποιούσε το δωμάτιο σας αγαπητή κυρία, θα μπορούσατε να ζητήσετε αλλαγή δωματίου (ειδικά αφού ήταν η Επέτειός σας) και να αναβαθμιστείτε σε υψηλότερης κατηγορίας δωμάτιο, με το αντίστοιχο κόστος.

Κοιτάζοντας κάποιος και τις υπόλοιπες κριτικές, σε διάφορες πλατφόρμες (με τη βαθμολογία να είναι οριακά πάνω του μετρίου), του εν λόγω καταλύματος, ακόμα και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι το ξενοδοχείο έχει πρόβλημα. Μόνο ο ιδιοκτήτης δεν το βλέπει…

Οσον αφορά την απάντηση, που ήρθε μετά από επτά μήνες(!), τα σχόλια περισσεύουν… Ο «κακός» ο επισκέπτης έχει πάντα άδικο και θέλει να μας εκμεταλλευτεί. 

Νομίζω ότι η τελευταία φράση, όπου αναφέρει την επιπλέον χρέωση για την αναβάθμιση, καταδεικνύει το ποιόν του ιδιοκτήτη…

Είναι απορίας άξιο πώς αυτοί οι άνθρωποι διοικούν ξενοδοχείο...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia