Innjobs. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας για ξενοδοχεία!

Πριν από λίγα χρόνια συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μία πολλά υποσχόμενη start-up, η innjobs, που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες για την innjobs δίνει στο marketing-tips ο ιδρυτής της Αργύρης Νταουλιάρης, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.


Τι ακριβώς κάνει η innjobs.net;

Η Innjobs αποτελεί τη μεγαλύτερη πανελλαδική, διαδικτυακή πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες της με στόχο την εύρεση εργασίας, την αξιοποίηση στελεχών και την τοποθέτηση του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση.

Αποτελεί ένα οικοσύστημα στο οποίο ο μελλοντικός εργαζόμενος και εργοδότης αποκτούν άμεση επικοινωνία μεταξύ τους με στόχο την αγορά εργασίας. 

Τα ψυχομετρικά τεστ, οι εκπαιδεύσεις και οι πιστοποιήσεις, δίνουν αξία στο βιογραφικό του εργαζομένου. Ο εργοδότης με τα εργαλεία που του παρέχουμε μπορεί άμεσα και με ταχύτητα να κάνει την επιλογή του ανάμεσα στους υποψηφίους της πλατφόρμας μας. Η διαδικασία αυτή καλύπτει την ανάγκη της αγοράς για εξειδικευμένο προσωπικό στον τουριστικό τομέα, αναβαθμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας ξενοδοχειακής μονάδας.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα της innjobs προέκυψε όταν ερχόμενος το 2015 από το εξωτερικό, παρατήρησα πως στην Ελλάδα υπήρχε 28% ανεργία. Θέλοντας να βοηθήσω τον κλάδο μου αποφάσισα να φτιάξω αυτήν την πλατφόρμα, η οποία θα ήταν δωρεάν και θα είχε αμεσότητα στην εύρεση εργασίας, τόσο στην αγγελία όσο και στο B2C σύστημα. Επίσης ήθελα να κάνω κάτι στοχευμένο μόνο για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση και όχι για όλα τα επαγγέλματα.

 

Σε τι διαφοροποιείται από άλλες πλατφόρμες ευρέσεως εργασίας;

Σε σχέση με άλλες πλατφόρμες, η innjobs είναι δωρεάν, ενώ οι υπόλοιπες πλατφόρμες στηρίζονται στην αγγελιοληψία. Στην innjobs πιστεύουμε στην B2B και B2C συνεργασία, με αποτέλεσμα την άμεση επικοινωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Η αγγελιοληψία υπάρχει, αλλά σε δεύτερο χρόνο. Επίσης απευθυνόμαστε μόνο σε ξενοδοχεία και μαζική εστίαση. Εχουμε ενσωματώσει το προφίλ του εργαζομένου, τα ψυχομετρικά τεστ, τα σεμινάρια και την πιστοποίηση, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλες πλατφόρμες ευρέσεως εργασίας.

Προσφέρουμε δηλαδή ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που μεριμνά όχι μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση του εργαζομένου, αλλά και την εκπαίδευση και το χτίσιμο του προφίλ του. Λόγω όλων αυτών των παροχών, έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα στην εύρεση εργασίας, καθώς εμείς κάνουμε οι ίδιοι τις αξιολογήσεις και το βασικότερο χωρίς χρέωση.

 

Πού βρίσκεται η innjobs σήμερα;

Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας έχουμε 8.000-10.000 εργαζομένους οι οποίοι, έχοντας φτιάξει το προφίλ/βιογραφικό τους, είτε ενδιαφέρονται άμεσα για εργασία, είτε θέλουν απλώς να παρακολουθούν την αγορά εργασίας και να εξελίσσονται. Επίσης τα τελευταία Σάββατα του Ιανουαρίου κατά τα έτη 2019 και 2020, πραγματοποιήσαμε Ημέρα Καριέρας όπου συμμετείχαν 2.000 άτομα. Αυτό δηλώνει πως δεν είμαστε μόνο μία πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας, αλλά και ένα μοντέλο που μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές στην αγορά εργασίας του τουριστικού κλάδου όλης της χώρας.

 

Με τι άλλο έχει καταπιαστεί η εταιρεία σας;

Μία πολλή σημαντική συνεργασία της innjobs είναι με το Δήμο Κέρκυρας. Το καινοτόμο μοντέλο μας συνδυάστηκε για πρώτη φορά με δημόσιο φορέα και αφορά όλους τους επιχειρηματίες του νησιού σε ξενοδοχεία και μαζική εστίαση. Άλλη μία παράλληλη δραστηριότητα είναι το παράρτημα της innjobs Νάξου, όπου προωθείται η εύρεση εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από την δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουμε ασχοληθεί μόνο με τοποθέτηση εργαζομένων σε θέσεις εργασίας, αλλά και με νέα σεμιναριακά τμήματα στο χώρο του ξενοδοχείου με manual και διαδικασίες για όλα τα τμήματα, στις προδιαγραφές του εκάστοτε ξενοδόχου.

Η innjobs επίσης αναλαμβάνει συμβουλευτική και στρατηγική σε επίπεδο Consulting σε ξενοδοχεία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν consulting συνεργασίες σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Κρήτη, Κυκλάδες και Ρόδο.

Έχουμε προχωρήσει, τέλος, στην συγγραφή του βιβλίου «Ποτέ χωρίς το πρωινό μου» σε συνεργασία με τον Michelin Chef Philippe Geneletti, με μεγάλη απήχηση. Επιπλέον δημιουργήσαμε μία σειρά ξενοδοχειακών cosmetics-amenities υψηλών προδιαγραφών με βάση τα φύκια του Αιγαίου, την Fillos of Sea nature, που έχει τοποθετηθεί σε πολυτελή ξενοδοχεία. Τέλος έχουμε ιδρύσει την Innjobs France και Innjobs UK, πλατφόρμες με διαφορετική προσέγγιση, αλλά ίδιο σκεπτικό.

 

Ποια τα σχέδια για το μέλλον;

Τα σχέδια μας είναι να στελεχώνουμε όλο και περισσότερο προσωπικό στην Ελλάδα μέσα από σωστές διαδικασίες. Ανεβάσαμε τον πήχη στο Consulting και είναι ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει πολύ. Σκοπός και άμεσος στόχος μας είναι να ανοίξουμε μία νέα αγορά στο εξωτερικό μέσα στην επόμενη χρονιά. Σύνθημα μας «Πρώτα ο άνθρωπος, όλα για τον τουρισμό».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia