Day of kindness. Εστιατόριο κλείνει για να προστατέψει το προσωπικό από αγενείς πελάτες...

Η εξύβριση του προσωπικού από πελάτες είναι δυστυχώς σημείο των καιρών μας. Πολλοί αγενείς πελάτες κατσαδιάζουν το προσωπικό συχνά άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην αντέχουν την κακομεταχείριση και να ξεσπούν σε κλάματα.


Ένα τέτοιο περιστατικό διαδραματίστηκε πριν λίγο καιρό σε εστιατόριο στην Αμερική, το Apt Cape Cod, όταν ένας άνδρας μίλησε άσχημα σε έναν νεαρό υπάλληλο επειδή δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει (ήθελε να παραγγείλει πρωινό, όμως το εστιατόριο δεν είχε ανοίξει ακόμα).

Τότε, την ίδια κιόλας ημέρα, το ζευγάρι των ιδιοκτητών έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, όπου ανακοίνωνε ότι το εστιατόριο θα παραμείνει όλη τη μέρα κλειστό, προκειμένου το προσωπικό, να έχει την ευκαιρία να γευτεί «μια μέρα ευγένειας» (day of kindness).

Η κίνηση αυτή έγινε αμέσως viral στα social media, με πολλά στελέχη από το χώρο της εστίασης να παραθέτουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες.

Ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και μετά οι πελάτες γίνονται όλο και πιο αγενείς και επιθετικοί, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους 24 νεαρούς υπαλλήλους του συγκεκριμένου εστιατορίου – ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά των ιδιοκτητών.

Υπήρχαν ανέκαθεν πελάτες που μιλούσαν άσχημα στο προσωπικό, αλλά εσχάτως η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού αλλά και πρώτων υλών, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται (π.χ. περισσότερος χρόνος για να εξυπηρετηθούν, συρρίκνωση του μενού).

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, μια παρέα που περίμενε 40 λεπτά για να εξυπηρετηθεί, πήρε το φαγητό σε κουτί και το άδειασε στην είσοδο του εστιατορίου… Ετερος πελάτης «ευχήθηκε» στον υπάλληλο να τον χτυπήσει αυτοκίνητο, καθώς θα πηγαίνει σπίτι του…

Το προσωπικό πάντως "χαιρέτησε" την πρωτοβουλία αυτή, αντιλαμβανόμενο ότι τουλάχιστον η ηγεσία του εστιατορίου το στηρίζει. Στήριξη, πάντως βρήκαν και από έναν πιστό πελάτη, που προσέφερε δωροκάρτες για το τοπικό κατάστημα με παγωτά, ενώ ένας άλλος προσέφερε δωρεάν χρήση του parasail και του Jet Ski.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia