McDonald's. Προσλαμβάνουν και 14χρονα...

 

Τα δεδομένα στην αγορά εργασίας έχουν αλλάξει δραματικά, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Αμερική, προκειμένου να καταπολεμήσουν τις ελλείψεις προσωπικού, να προσπαθούν να προσελκύσουν ανήλικους για να εργαστούν.


Για παράδειγμα τα McDonald’s έχουν δοκιμάσει διάφορες πρακτικές για να βρουν προσωπικό, όπως να αυξήσουν το ωρομίσθιο ή ακόμα και να προσφέρουν bonus για τη συνέντευξη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εσχάτως ένα κατάστημα της αλυσίδας στο Oregon προσκάλεσε 14χρονα και 15χρονα παιδιά να εργαστούν. Μάλιστα, από τότε που αναρτήθηκε το σχετικό πανό, οι αιτήσεις για δουλειά αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Διαβάστε ακόμη Οταν άνοιξε το πρώτο McDonald's στη Ρωσία...

Το συγκεκριμένο McDonald’s ανάρτησε σχετικό πανό έξω από το εστιατόριο πριν από δύο εβδομάδες και είδε τις αιτήσεις για δουλειά να αυξάνονται (25 νέες αιτήσεις μέσα σε λίγες μέρες).


Για να είναι σύννομη αυτή η πρακτική, θα πρέπει οι ανήλικοι να εργάζονται συγκεκριμένες μέρες και ώρες (εκτός ωρών σχολείου και μέχρι τρεις ώρες τη μέρα, όχι παραπάνω από 18 την εβδομάδα) και σε συγκεκριμένα πόστα που θεωρούνται «ακίνδυνα» (π.χ. ταμείο, καθαριότητα).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia