Βρετανία. Νοικιάζουν κάδους απορριμμάτων για να δροσιστούν...

Βρετανοί σε απόγνωση…

Εγκλωβισμένοι στη χώρα τους, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν στους αγαπημένους τους μεσογειακούς προορισμούς, οι Βρετανοί αναζητούν τη δροσιά και την ψυχαγωγία προμηθευόμενοι όχι μόνο έπιπλα κήπου και ψησταριές (που αμφότερα έχουν ξεπουλήσει), αλλά και… κάδους απορριμμάτων.


Σύμφωνα με το Bloomberg, εταιρεία νοικιάζει πλαστικούς κάδους σε Βρετανούς, προκειμένου να τους μετατρέψουν σε αυτοσχέδιες πισίνες, εμπλουτισμένες με παγάκια (καθότι, όπως διατείνεται, κάνουν καλό στις αρθρώσεις), στην αυλή του σπιτιού τους. Στα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληθαίνουν οι φωτογραφίες με Βρετανούς να βουτούν μέσα σε νοικιασμένους κάδους σκουπιδιών για να δροσιστούν…

Το staycation ευνοεί την ανάπτυξη «πρωτοποριακών» ιδεών, καθώς δεν αναμένεται ούτε τις επόμενες εβδομάδες να δοθεί το πράσινο φως για την κάθοδο των Βρετανών στη Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή, οι εγχώριοι προορισμοί είναι γεμάτοι, με την αυξημένη ζήτηση να έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές – ίσως είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Βρετανία έβαλε όλες τις χώρες της Μεσογείου στο κίτρινο (ακόμα και τη Μάλτα, που τις τελευταίες μέρες έχει μηδενικά νέα κρούσματα), ώστε το χρήμα να παραμείνει στη χώρα.

Ηθικό δίδαγμα (ιδιαίτερα για όσους επαγγελματίες του τουρισμού ζουν αποκλειστικά από Άγγλους): η εστίαση σε μία μόνο αγορά και δη γεωγραφική (συγκεντρωτικό μάρκετινγκ) μπορεί να αποβεί καταστροφική…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia