Mama D's. Οταν οι πελάτες έρχονται για την... αναμονή

Το Mama Ds, εστιατόριο στην Καλιφόρνια, δεν ψηφίστηκε τυχαία ως το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στην εν λόγω πολιτεία, με διθυραμβικά reviews σε TripAdvisor και Υelp, και ένα από τα 100 σημεία στην Αμερική που αξίζει κάποιος να πάει για να φάει.

mama-ds-kalytero-estiatorio

Στο ιταλικό εστιατόριο, που μπορεί να περιμένει κάποιος μέχρι και δύο ώρες για να καθίσει, οι πελάτες δεν έρχονται μόνο για το φαγητό του, αλλά και για την… αναμονή.

Στο Mama Ds, σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια, η εμπειρία του πελάτη ξεκινάει από τη στιγμή που αυτός θα περάσει την πόρτα, όχι από τη στιγμή που θα καθίσει για να παραγγείλει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιδιοκτήτης του: «Από χιλιάδες εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής, ο πελάτης προτιμάει εμάς. Είναι σαν να μας λέει ότι θέλει να δώσει τα χρήματά του σε εμάς, όχι αλλού. Για αυτό το λόγο πρέπει να τους παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση».

Τι το ιδιαίτερο λοιπόν έχει αυτό το εστιατόριο, για το οποίο οι πελάτες δεν ενοχλούνται να περιμένουν για να κάτσουν;

Το Mama Ds διαθέτει 6-7 hosts, όταν τα άλλα εστιατόρια έχουν 1-2, ένας εκ των οποίων λειτουργεί ως «list person», με αρμοδιότητα να γράφει τα ονόματα όσων ήρθαν για να δειπνήσουν. 

Πριν ακόμα δώσουν το όνομά τους, τους χαιρετάει ένας από τους hosts, ο οποίος τους κερνάει ένα ζεστό focaccia bread, που μόλις έχει βγει από το φούρνο. «Οι πελάτες μας πεινάνε, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλύψουμε ένα μέρος της ανάγκης αυτής».

Κατόπιν κάθονται σε κάποιον από τους αναπαυτικούς καναπέδες ή στις καρέκλες έξω και μελετούν το menu που τους έχει δώσει ο host. Στο «πακέτο αναμονής» περιλαμβάνεται και ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό.

Διαβάστε επίσης 7 σημάδια που καταδεικνύουν ότι η εξυπηρέτηση στο εστιατόριό σας χωλαίνει…

Κάθε 10 λεπτά ένας host κερνάει ορεκτικά μέσα από μια ασημένια πιατέλα, με αιχμή του δόρατος τα κεφτεδάκια, για τα οποία φημίζεται και έχει βραβευτεί – «οι πελάτες μας δεν έρχονται για τα ξακουστά κεφτεδάκια, αλλά για την εμπειρία», διατείνεται ο ιδιοκτήτης του Mama Ds. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα προσφέρεται και μια κουβέρτα, ενώ το καλοκαίρι έχει προβλεφθεί και street magician για να ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους.

Για να αντιληφθούμε πόσο διαφορετικά είναι τα Mama Ds από τα υπόλοιπα εστιατόρια, θα παραθέσουμε και ένα περιστατικό ανθρωπιάς. Μια μέρα μια άστεγη εισέρχεται στο κατάστημα και κατευθύνεται στο ταμείο. Στην παλάμη της έχει μερικά κέρματα, πριν προλάβει ωστόσο να πει κάτι, η μάνατζερ του καταστήματος της λέει χαμηλόφωνα: «Κρατήστε τα στην τσέπη σας και περιμένετε για λίγο εδώ».

Αμέσως πηγαίνει στον σεφ και του ζητάει να φτιάξει ένα spaghetti με meatballs 911 (κωδικός που χρησιμοποιείται όταν κάτι πρέπει να παρασκευαστεί άμεσα). Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το γεύμα είναι έτοιμο. Η μάνατζερ το παραδίδει στην άστεγη κυρία μέσα σε μια σακούλα με ψωμί, μπισκότα μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες, λέγοντάς της «Αυτό είναι από εμάς»…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia