Επεσε η αυλαία για την Pizza Hut στην Ελλάδα

Πέφτει η αυλαία σήμερα για τα 16 καταστήματα της Pizza Hut στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε, παρά τις συνεχείς επενδύσεις και προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η εταιρεία δαπάνησε 23 εκατ. ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της στη χώρα μας, δημιουργώντας 450 θέσεις εργασίας (σήμερα, απασχολούσε 180 άτομα), ωστόσο η παρατεταμένη οικονομική κρίση και, το κερασάκι στην τούρτα, η πανδημία κατέστησαν το όλο εγχείρημα μη βιώσιμο. Η Pizza Hut, που ιδρύθηκε το 1958 στο Κάνσας της Αμερικής όταν δύο αδέρφια άνοιξαν μία μικρή πιτσαρία που χωρούσε μετά βίας 25 καθίσματα, βρίσκεται διεθνώς σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους της franchisees κήρυξε, ελέω καραντίνας, πτώχευση πριν λίγο καιρό.

H εταιρεία διατείνεται ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το νόμο, καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις συν ειδική πρόσθετη αποζημίωση και έχοντας εξοφλήσει των σύνολο των οφειλών της προς τους εργαζόμενους αλλά και τους προμηθευτές.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia