Table For One. Ενα τραπέζι για έναν, σε ένα λιβάδι...


Αν πάτε να δειπνήσετε στο σουηδικό εστιατόριο Table For One, θα καθίσετε στο μοναδικό τραπέζι (και καρέκλα) στη μέση ενός λιβαδιού… Θα είστε απολύτως μόνοι και θα επιλέξετε εσείς πόσα θα πληρώσετε για το γεύμα, που περιλαμβάνει τρία πιάτα.

table-for-one

Το ιδιότυπο εστιατόριο, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα έξω από τη Στοκχόλμη, απευθύνεται σε solo diners (η ιδέα του solo dining δεν είναι καινούρια, καθώς όλο και περισσότερα εστιατόρια απευθύνονται σε αυτούς που για κάποιο λόγο δειπνούν μόνοι τους), άνοιξε στις 10 Μαΐου και ενσωματώνει όλες τις αρχές του social distancing και της απομόνωσης, καθότι δεν υπάρχει καμία αλληλεπίδραση με άλλους πελάτες ή το προσωπικό.
table-for-one-menuΤο Table For One θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την 1η Αυγούστου και θα εξυπηρετεί μόλις έναν πελάτη τη μέρα. Τα τρόφιμα θα καταφθάνουν στο τραπέζι μέσα σε ένα καλάθι του πικ-νικ μέσω ενός τεντωμένου σκοινιού, η μία άκρη του οποίου θα βρίσκεται στην κουζίνα όπου θα παρασκευάζονται οι πρώτες ύλες.
Οι ιδιοκτήτες του, ένα ζευγάρι, επινόησαν την ιδέα πριν λίγο καιρό όταν τους επισκέφθηκαν οι γονείς τους και βίωσαν, κατά τη διάρκεια του φαγητού στον κήπο, το social distancing. Την ίδια μέρα, μάλιστα, έφτιαξαν την εταιρική ιστοσελίδα.
Όπως ισχυρίζονται, δεν το κάνουν για τα χρήματα, αλλά για να δώσουν μία ευκαιρία σε όλους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, κάτι που αποτυπώνεται και από την ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν. Ο επισκέπτης θα πληρώνει όσα αυτός κρίνει ότι αξίζει ένα τέτοιο γεύμα…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia