Οι Κινέζοι τουρίστες ψηφίζουν... Γιουχάν...


Ο πιο αγαπητός εσωτερικός προορισμός για το 2020, για τους Κινέζους, είναι η… Γιουχάν
wuhan-tower

Η Γιουχάν ξεπέρασε ακόμα και το Πεκίνο στις προτιμήσεις των Κινέζων, που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά την καραντίνα. Η πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία ήταν μόλις 8η στις προτιμήσεις των Κινέζων, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.
Στα κινέζικα social media, μάλιστα, το σχετικό hashtag έχει κάνει θραύση, με περισσότερες από 27.000 συζητήσεις και 270 εκατ. επισκέψεις.
Ο λόγος που φέτος οι Κινέζοι ψηφίζουν Γιουχάν είναι μάλλον προφανής. Θέλουν αφενός να στηρίξουν την «ηρωική πόλη» και αφετέρου διακατέχονται από το σύνδρομο του σκοτεινού τουρισμού (dark tourism), όπως ονομάζεται ο τουρισμός που συνδέεται με θανάτους και τραγωδίες.
Οσον αφορά το εξωτερικό, οι τρεις πιο ποθητοί προορισμοί για το 2020 είναι η Ταϊλάνδη, η Ρωσία και η Ιαπωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που μέχρι πρόσφατα φιγούραραν στην πρώτη θέση, πλέον δεν βρίσκονται ούτε καν στην δεκάδα.
Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά της έρευνας είναι ότι το 30-44% των οικογενειών δεν θα ταξιδέψει φέτος (συγκριτικά με πέρυσι) και ότι όσοι ταξιδέψουν θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 10% περισσότερα χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia