Ιδιοκτήτης πιτσαρίας έβγαζε χρήματα αγοράζοντας την πίτσα του...


Ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας στις ΗΠΑ έκανε μία ανακάλυψη η οποία του απέφερε λεφτά χωρίς να το περιμένει. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC ο επιχειρηματίας ανακάλυψε πως η εφαρμογή delivery DoorDash πουλούσε τις πίτσες του φθηνότερα από τον ίδιο. Ωστόσο παράλληλα τον πλήρωνε κανονικά για τις παραγγελίες.
idioktitis-pitsarias-evgaze-xrimata-agorazontas-thn-pizza-tou

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μία πίτσα για την οποία χρέωνε 24 δολάρια διαφημιζόταν στο app για 16 δολάρια αλλά όταν παρήγγειλε ο ίδιος κρυφά, η εφαρμογή πλήρωσε στην πιτσαρία του 24 δολάρια, ενώ τον χρέωσε 16. Σημειώνεται πως ο ίδιος δεν είχε ζητήσει να μπει στην εφαρμογή, και αργότερα διαπίστωσε πως αυτό γινόταν στο πλαίσιο μιας δοκιμής για την αξιολόγηση της ζήτησης από τους πελάτες.
Ο Ράνιαν Ρόι, έγραψε σε blog για τον ανώνυμο εστιάτορα, που είναι φίλος του, ότι άκουσε για το θέμα πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019, όταν ο φίλος του άρχισε να λαμβάνει παράπονα για παραγγελίες, τις οποίες όμως δεν είχαν λάβει οι πιτσαρίες του. Όπως διαπίστωσε, τον είχαν βάλει στην εφαρμογή και διαπίστωσε πως μια από τις σπέσιαλ πίτσες του χρεωνόταν λιγότερο. Οπότε παρήγγειλε 10 πίτσες, πλήρωσε 160 και έβαλε να παραδοθούν στο σπίτι φίλου του. Η πιτσαρία του τότε πληρώθηκε 240 δολάρια για την παραγγελία από το Door Dash.
Την επόμενη φορά το εστιατόριο ετοίμασε παραγγελία πακετάροντας μόνο τη βάση της πίτσας, χωρίς καθόλου επιπλέον συστατικά, μεγιστοποιώντας έτσι το «κέρδος» από τη διαφορά των τιμών. «Ήμουν περίεργος στα αλήθεια να δω αν θα το έβρισκε το DoorDash, αλλά δεν συνέβη αυτό» έγραψε ο blogger.

Πηγή: newsbeast.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia