Γιατί η Google σε αγαπάει όταν όλοι οι άλλοι σε έχουν αγαπήσει πρώτα...


«H Google σε αγαπάει μόνον όταν όλοι οι άλλοι σε έχουν αγαπήσει πρώτα». Αυτή η φράση, που αποδίδεται στη καλλιτέχνιδα Wendy Piersall, συνοψίζει τις βασικές αρχές του search engine optimization (SEO – βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης).
google-only-loves-you-when-everyone-else-loves-first

Και ουσιαστικά αυτό απαντάει στην ερώτηση που συχνά μου κάνουν οι μαθητές: «Πώς θα ανέβει το site του ξενοδοχείου-εστιατορίου μου στις μηχανές αναζήτησης;». Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τακτικά την σελίδα ή το blog (με πολλά back links να καταλήγουν σε σας), τότε η Google (και συγκεκριμένα τα bots που χρησιμοποιεί) αντιλαμβάνεται ότι κάτι καλό μπορεί να υπάρχει εκεί.
Σε γενικές γραμμές, η Google αγαπάει το φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο. Οπότε, αν το site ή το blog σας ανανεώνεται συχνά, με φρέσκο και αυθεντικό περιεχόμενο (π.χ. με ποιοτικά άρθρα και βίντεο - άρθρα σχετικά με τον προορισμό), είναι εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη, ενσωματώνει λέξεις-κλειδιά, με αρκετά links σε άλλες ποιοτικές σελίδες να καταλήγουν σε αυτό, τότε θα θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα site καλοδουλεμένο, έγκυρο, αξιόπιστο, που είναι κορυφαίο στο χώρο του – η Google χρησιμοποιεί 200 περίπου παραμέτρους για να το κρίνει αυτό.
Ως εκ τούτου, η Google, όταν η δημοτικότητά σας ανέβει, θα σας ανταμείψει ανεβάζοντάς σας ψηλά στη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, όπως αντιλαμβανόμαστε, αυτό δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Απαιτεί κόπο και χρόνο. Τότε μόνο θα σας αγαπήσουν οι άλλοι, κάτι που νομοτελειακά θα σας «δώσει» την πολυπόθητη αγάπη της Google

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia