Koukoumi Hotel. Tο πρώτο Vegan Ξενοδοχείο στην Ελλάδα


Αυτό το καλοκαίρι, σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό, θα ανοίξει τις πόρτες του το  Koukoumi Boutique Hotel 4* στην Άνω Μερά της Μυκόνου. Το Koukoumi, που στο μυκονιάτικο ιδίωμα σημαίνει «απάνεμο» («μέρος για χουζούρι»), είναι το πρώτο, ακολουθώντας την τάση των καιρών, αποκλειστικά vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα και είναι φτιαγμένο από την ντόπια οικογένεια Κοντιζά, που φιλοδοξεί να γνωρίσει στον κοινό την απλή, ανεπιτήδευτη όψη του νησιού και να γίνει ένα φιλόξενο σπιτικό για τον κάθε ταξιδιώτη. 

Οι 14 boho chic σουίτες είναι σχεδιασμένες βάση της μυκονιάτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και διαθέτουν ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία που τις δίνουν ξεχωριστή ταυτότητα. Όλα τα έπιπλα, υφάσματα, στρώματα (ειδική παραγγελία από Coco-mat) και μαξιλάρια έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να προέρχονται από φυσικά υλικά και να μην περιλαμβάνουν τίποτα ζωικής προέλευσης. 
Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής που βασίζεται στη συμπόνια και το σεβασμό, όχι μόνο προς τα ζώα και τη φύση, αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Το δε spa παρέχει σάουνα, μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος  για χαλάρωση, αναζωογόνηση και αποτοξίνωση. Συνεργάζεται με ελληνική εταιρεία πιστοποιημένων βιολογικών καλλυντικών και αιθέριων ελαίων, αποκλειστικά φυτικής προέλευσης  που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, δεν περιέχουν επικίνδυνα συντηρητικά και χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμες συσκευασίες.  
Στο γυμναστήριο ο εξειδικευμένος personal trainer δημιουργεί  προσαρμοσμένα προγράμματα cross functional training χρησιμοποιώντας ιμάντες,  μπάλες ή βάρη για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος. Προσφέρονται ομαδικά προγράμματα stretching ή pilates αλλά και outdoor activities όπως τρέξιμο στην ύπαιθρο σε ανώμαλο δρόμο και προπόνηση σε παραλία.
Στην κουζίνα, η vegan chef Αγγελική Χαραμή θα παρουσιάζει τις χειροποίητες δημιουργίες της. Η κουζίνα χαρακτηρίζεται ως ethnic, μεσογειακή, με άρωμα Ελλάδας. To μενού περιλαμβάνει αποκλειστικά vegan συνταγές και ωμοφαγικά πιάτα. Στον  πρωινό μπουφέ όλα είναι χειροποίητα (ψωμιά, κέηκ, κουλουράκια κ.ά.) ενώ στα γεύματα υπάρχουν ελληνικά πιάτα, σαλάτες, σούπες, φρέσκα ζυμαρικά, vegan burger και πίτσα, poke bowls και επιδόρπια. Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία. Παράλληλα, στο pool bar θα μπορεί κανείς να γευτεί χυμούς, vegan smoothies και cocktail.
Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία πακέτα: Detox, Energy Boost ή Relax, τα οποία θα περιλαμβάνουν εκτός από διαμονή, προτάσεις μενού, θεραπειών spa και προγράμματα προπόνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia