Το αγόρι της Kinder που μας συντρόφευε στα παιδικά μας χρόνια...


Θεωρείται από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο. Ήταν ο αγαπημένος διαφημιστικός χαρακτήρας των παιδιών. Το πρόσωπό του βρισκόταν πάνω σε δημοφιλές προϊόν, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επί 32 χρόνια. Πρόκειται για τον χαμογελαστό Γερμανό που κοσμούσε το περιτύλιγμα της σοκολάτας Kinder από το 1973. Η ταυτότητα του παρέμεινε κρυφή για δεκαετίες, ώσπου το 2005 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το παιδί της σοκολάτας». Το όνομά του είναι Γκούντερ Έρινγκερ.
Ο 54χρονος ζει σήμερα στο Μόναχο με την οικογένεια του και εργάζεται ως εικονολήπτης και παραγωγός κινηματογραφικών παραγωγών. Όλα ξεκίνησαν το 1973, όταν ήταν 10 ετών Η μητέρα του εργαζόταν σε διαφημιστικό γραφείο και συχνά της έλεγαν επαινετικά λόγια για την ομορφιά του γιου της. Για αυτό τον λόγο, αποφάσισε να τον πάρει μαζί της σε παιδική φωτογράφιση που έκανε η σοκολατοβιομηχανία Ferrero. Οι άνθρωποι της εταιρείας ενθουσιάστηκαν με την ομορφιά του και επέλεξαν να γίνει το κεντρικό πρόσωπο στη διαφήμιση της σοκολάτας Kinder.
Όπως αποκάλυψε στο βιβλίο του, όταν χαμογελούσε στην κάμερα έλεγε από μέσα του χυδαία λόγια για τον φωτογράφο. «Αυτό είναι που σκέφτομαι κάθε φορά που βλέπω τον εαυτό μου σε περιτύλιγμα σοκολάτας», είχε πει. Για τη φωτογράφιση πληρώθηκε μόλις 300 γερμανικά μάρκα, δηλαδή περίπου 150 ευρώ. Το πρόσωπό του ταυτίστηκε με τη σοκολάτα Kinder, αν και φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας μόνο μία μόνο φορά.
Η μορφή του, ωστόσο, άλλαξε με τη χρήση του photoshop. Στο πέρασμα του χρόνου, τα μαλλιά του κόντυναν, τα δόντια του άσπρισαν και τα αυτιά του αντικαταστάθηκαν. Την πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό του στα ράφια του σούπερ μάρκετ ένιωσε περήφανος. Αργότερα, δεν ήθελε οι συμμαθητές του να τον ταυτίζουν με την αγγελική μορφή της διαφήμισης και δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του.
Στη Γερμανία κυκλοφορούσε η φήμη ότι το αγόρι της σοκολάτας Kinder είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης, ενώ κατά καιρούς πολλοί έβγαιναν στις εφημερίδες και υποστήριζαν ότι ήταν το αγόρι της φωτογραφίας. Το 2005 ο Έρινγκερ τους διέψευσε, καθώς αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητα του, δημοσιεύοντας την αυτοβιογραφία του με τίτλο: "Το παιδί της σοκολάτας". Πολλοί υποστήριξαν ότι αυτός ήταν ο λόγος, που την ίδια χρονιά η Ferrero αντικατέστησε το πρόσωπό του, αν και η εταιρεία το διέψευσε. Ο Έρινγκερ δήλωσε ότι «το να βρίσκομαι στα ράφια του σούπερ μάρκετ είχε γίνει μέρος της ζωής μου. Αν με αφαιρέσουν, έπειτα από 30 χρόνια, τότε ας γίνει με τυμπανοκρουσίες»....


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia