Η ιστορία πίσω από μία διάσημη φωτογραφία...


Η γνωστή σε όλους μας φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε, το 1954, που την απεικονίζει πάνω από ένα κιγκλίδωμα, πάνω από το μετρό της Νέας Υόρκης, με τον αέρα από το τρένο να σηκώνει την φούστα της, δεν ήταν τυχαία ή τουλάχιστον δεν αποτελούσε απλώς μέρος ενός σεναρίου.
Η προκλητική για τα δεδομένα της εποχής φωτογραφία (μολονότι η διάσημη σταρ φορούσε διπλό εσώρουχο), τραβήχτηκε τα μεσάνυχτα μιας καλοκαιρινής νύχτας για την προώθηση της -άκρως επιτυχημένης, όπως αποδείχθηκε- ταινίας «Επτά Χρόνια Φαγούρα», αν και τα στελέχη Δημοσίων Σχέσεων της κινηματογραφικής εταιρείας διατείνονταν ότι η φωτογραφία ήταν τυχαία και δεν αποσκοπούσε στη δημιουργία δημοσιότητας.
Η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες, στο διάστημα της οποίας τραβήχτηκαν 14 σκηνές - τελικά όλες κρίθηκαν ακατάλληλες, λόγω του θορύβου, με αποτέλεσμα η σκηνή να γυριστεί μεταγενέστερα σε άλλη τοποθεσία. Όλα αυτά μπροστά στα αδηφάγα μάτια 100 ανδρών δημοσιογράφων, που είχαν προσκληθεί, αλλά και περίπου 3.000 παρευρισκόμενων που ζητωκραύγαζαν κάθε φορά που ανασηκωνόταν η φούστα της Μονρόε.
Την επόμενη μέρα η φωτογραφία αυτή θα έκανε το γύρο του κόσμου... Η αποθέωση των δημοσίων σχέσεων!

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia