Ανοιξε το TWA Hotel μέσα στο αεροδρόμιο JFK


Ανοιξε πριν λίγες ημέρες το TWA Hotel, το οποίο στεγάζεται στο περίφημο κτίριο-σταθμό της άλλοτε κραταιάς αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.
Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός, που δημιουργήθηκε το 1962 και –χάρη στον πρωτοποριακό του σχεδιασμό (χαρακτηριστική ήταν η οροφή του σε σχήμα πτέρυγας, αλλά και οι διάδρομοι με τα κόκκινα χαλιά)- αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εποχή του, είχε μείνει για σχεδόν δύο δεκαετίες αναξιοποίητος και εσχάτως μεταλλάχθηκε, με την επένδυση 268 εκατ. δολαρίων, σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Το ρετρό ξενοδοχείο αποτελεί ωδή σε μια από τις πιο γνωστές αεροπορικές εταιρείες, καθώς θα προβάλλει την ιστορία της TWA (Trans World Airlines) αλλά και της δεκαετίας του ’60 στο απέραντο λόμπι, σε ένα κτίριο που φυσικά είναι βαμμένο στο λευκό και κόκκινο, τα χρώματα της TWA.  
Διαθέτει 512 δωμάτια (αρκετά από τα οποία έχουν θέα στον διάδρομο απογείωσης), με τιμή πόρτας τα 250 δολάρια, πισίνα στην ταράτσα, γυμναστήριο, μουσείο αφιερωμένο στην TWA, έξι εστιατόρια και οκτώ μπαρ, ένα εκ των οποίων στεγάζεται σε αεροσκάφος εποχής και είχε χρησιμοποιηθεί από εμπόρους ναρκωτικών.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia